Malzemeler (2 kişilik)

* 250 gram yaprak
* 500 gram yağlı kıyma
* 1 adet büyük soğan
* 1 adet küçük domates
* 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* maydanoz
* nane
* karabiber
* tuz

Hazırlanışı

1. Yapraklar 10 dakika haşlanır.
2. Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
3. Hazırlanan malzeme, pirinç ve kıyma karıştırılır.
4. Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
5. Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
6. Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
7. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
8. Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.