winamptan radyo yayını yapmak

Öncelikle bu gibi arac ve gereclerin ayarindan daha önemli radyo sunucusu ayarlamanizdir ve biz muhakeme.net olarak size bu imkani veriyoruz. Tüm ayarlarinizi kolaylastiracak ve siz bilgisayar basinda olmasanizda sunucumuz üzerindne ...


  1. Alt 01-24-2008, 01:01 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Öncelikle bu gibi arac ve gereclerin ayarindan daha önemli radyo sunucusu ayarlamanizdir ve biz muhakeme.net olarak size bu imkani veriyoruz. Tüm ayarlarinizi kolaylastiracak ve siz bilgisayar basinda olmasanizda sunucumuz üzerindne istediginiz müzigi calabileceksiniz. Ilgili konuyu okumak icin lütfen asagidaki linke tiklayiniz ;

    Link : http://www.muhakeme.net/internette-r...ni-t83797.html

    öncelikle http://www.shoutcast.com/downloads/s...2b-windows.exe linkinden plugini inidiriyorsunuz Yukardaki programı indirdikten ve kurduktan sonra Winamp’ı açıyoruz. Ctrl + P kısayolunu kullanarak Özellikler ( Preferences ) bölümüne giriyoruz. Karşımıza gelen özellikleri bölümünün sol tarafındaki menüsünden Plug-ins bölümünün altındaki DSP/Effect kısmına giriyoruz .. daha sonrada resimlerdeki gibi yapıyorsunuz....


    winamptan radyo yayını yapmak

    DSP/Effect bölümünden (none)‘nin altındaki Nullsoft SHOJT cast Source DSP v1.8.2b seçeneğini seçiyoruz. Karşımıza radyo yayını için ayarlarını yapacağımız asıl bölüm gelecek.

    winamptan radyo yayını yapmak

    Gelen SHOUTcast Source programında yukarda 4 tane menu var. Main - Output - Encoder - Input . Bizim kullanacağımız bölümler Output ve Input . İlk önce Output bölümüne giriyoruz.

    winamptan radyo yayını yapmak

    Burda Connection ve Yellowpages olmak üzere iki bölüm daha var. Connection bölümünden adres, port ve şifre ayarını, Yellowpages bölümünden de görünüm ayarlarını yapacağız. İlk önce Address yazan bölüme IP adresini yazıyoruz. Daha sonra radyo yayın portunu Port kısmına ve yayın şifresini Password kısmına yazıyoruz. Şimdi sıra geldi Yellowpages bölümüne.

    winamptan radyo yayını yapmak


    Yellowpages bölümünde Description kısmına yayın adını ya da radyo adını ( Örn. Ekşi FM ), ve diğer kısımlara da URL, ICQ, AIM gibi bilgileri giriyorsunuz. Bu bölümde önemli olan Description kısmı, diğer yerleri değiştirmeseniz de olur. Encoder ana menüsünde değişiklik yapmanıza gerek yok.

    winamptan radyo yayını yapmak

    Sıra geldi İnput menüsüne. Bu bölümde Input Device yazan kısımda iki seçenek var. Bunlar Winamp(Recommended) ve Soundcard Input. Normal mp3 çalarken, yani mikrofondan konuşma yapmadığımız zaman Winamp(Recommended) seçeneğini, eğer konuşma yapacaksak Soundcard Input seçeneğini seçeceğiz.


    winamptan radyo yayını yapmak
    Soundcard Input seçeneğini seçtikten sonra alt tarafta açılan butonlardan Push to Talk butonuna bastıktan konuşmamızı yapacağız. Fakat unutmamamız gereken konuşa bittikten sonra yukardaki seçeneklerden Input Device kısmını Winamp(Recommended) olarak değiştirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde yayına giden ses kalitesi düşecektir.

    winamptan radyo yayını yapmak


    Yukarda anlatılanları anladıysanız artık yayına başlıyabilirsiniz. Output - Connectionbölümüne geri dönüyoruz. Ayarları son kez kontrol ettikten sonra yukardaki Connect tuşuna basıyoruz. Eğer ayarlarınız doğruysa yayına giriş yapacaksınız ve Status kısmında gönderilen byte sayısı artmaya başlıyacak.

    winamptan radyo yayını yapmak

    Yayına giriş yaptıktan sonra winampınızdaki playlistinizden mp3′lerinizi çalmaya başlıyabilirsiniz ..

  2. Alt 10-13-2010, 19:34 #2
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Aynen yapıyorum ve güzel çalışıyor. Tek sorun sound card seçeneğinde sesin kötü çıkması. müzik kaliteli bir şekilde çalarken mikrofon ile birşeyler söylemenmiyor. ayarı değiştirince hem müzik atlıyor hemde bozuk bir ses çıkıyor. bunun bir çaresi yokmu?

  3. Alt 11-14-2010, 12:15 #3
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ya ben yayına başladım ama başka kişilerde dinlemek istiyor. ne yapacağım ? şu an winampten bi' tek ben dinliyorum ???

  4. Alt 03-20-2011, 03:14 #4
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Winamptan radyo yayini yapmak isteyen kisiler konu icerisine eklenmis ilk linkten konuyu okuyup bize ulasabilirler.

  5. Alt 10-20-2012, 22:35 #5
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    winamp eklentisini kuramıyorum dj programını

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.