Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni
  • 4 gönderen el_feta
  • 2 gönderen Henna
  • 1 gönderen el_feta
  • 1 gönderen Henna
  • 4 gönderen el_feta

  1. Alt 07-22-2008, 12:31 #1
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Diktatörlük cumhuriyeti / cumhuriyet diktatörlüğü’ mü?


    Fransız İhtilali"nin seçkin öncülerinden birisi ölüm yatağındayken, ziyaretine gelen eski devrim arkadaşına, "Cumhuriyet"in diktatörlük günleri ne güzeldi.." der..


    Türkiye"de de bazıları, kendilerini "seçkin" zannedip, hâlâ, geniş halk kitlerinin ise, köle ve parya muamelesi gördüğü 1950 öncesini, hasretle ve bir kutlu dönem olarak anarlar..
    Halbuki, o dönemlerin ezilen insanlarının çocukları, bugün kendi kimlik ve şahsiyet mücadelesini vermenin çabasındalar.. "Taife-i laicus" da, laikliği cumhuriyetin temel ilkesi olarak gösterip, diktatörlüklerini sürdürmenin mücadelesini veriyor.. Onlar istiyorlar ki, "halk tarlalarda, fabrikalarda çalışabilir, temizlikçi/ hizmetçi olarak bulunabilir; ama, onların sosyal hayat planına başı dik, meydan okurcasına çıkma hakkı olmamalı"dır!
    Bu mücadele en çetin şekilde derinden derine sürerken..
    Mir Dengir M. Fırat"ın bir amerikan gazetesine söyledikleri gündeme düştü.. "Türkiye, devrimlerle ağır bir travma yaşamıştır.. Bir gecede kıyafetlerini, dillerini değiştirmeleri istenmiştir. Dini yaşama biçimleri ortadan kaldırılmıştır" diyordu, o.. Yanlış mı?
    23 Haz. günlü Taraf"ta, Sevan Nişanyan da, ilginçtir, aynı şeyleri söylüyordu.. Nişanyan, bu ülkenin ermeni -hristiyanlarından.. Aynı toprakların insanıyız.. Ve son 100 yıl hariç, benim geçmişimle onun geçmişi bu topraklarda 800 yıl, barış içinde yaşamış...
    Nişanyan, "Yanlış Cumhuriyet" diye bir eser yazmış.. İlginç tesbit ve iddiaları var.. "Harf devriminde amaç, Batılılaşmak değil, eski yazıyı yasaklayarak Türkiye"nin geçmişiyle bağlarını koparmaktır. Bu ülkenin dokuz yüz yıllık kültürel geçmişiyle bağları, halka on beş gün süre verilerek tek bir hamlede koparıldı ve sıfırdan başlayan bir toplum haline getirildi. Elli sene boyunca üniversite dahil hiçbir yerde insanlara eski yazı öğretilmedi. Bir toplumun kendi geçmişi hakkında tam ve mutlak bir cehalete indirgenmesidir bu." diyor..
    "1910"lar dünyasında Cumhuriyet, demokrasiye doğru bir adım değildi, diktatörlüğün kod adıydı.. Türkiye Cumhuriyeti, Padişahlıktan diktatörlüğe geçti.. (...) Cumhuriyet"in laiklik politikası gerçek bir laikliği gerçekleştirmedi. Dinin, devlete karşı nisbi özerkliğini ve devletin mutlak gücünü kısıtlayabilme potansiyelini yok etmekten ibaret oldu. Çünkü amaç laiklik değildi. Amaç mutlak iktidardı. Yani iktidarı kimseyle paylaşmamaktı. Amaç, cumhuriyeti kuran şahısların iktidarıydı. (…) Atatürk mutlak iktidarı terk edebilirdi, etmedi. Orta ve üst kadroların büyük bölümünü şahsi ağırlığı altında ezdi, yok etti. Ülke, siyasi kadro azlığıyla karşılaştı. Ayrıca şahıs putlaştırılmasına dayanan kült, Türkiye"ye bugün bile altından kalkamadığı bir manevi, kültürel ve siyasal yıkım getirdi. Mustafa Kemal, 1926"dan itibaren memleketin her meydanına kendi heykelini diktirme işiyle şahsen ilgilendi. şehir meydanlarına kendi heykelini diktiren ilk cumhuriyet lideri olmak gibi ilginç bir özelliğe sahip oldu dünya tarihinde." sözleri de Nişanyan"ın.. Nişanyan"ın röportajındaki bazı ilginç tesbit ve keza yanlışlarına ayrı bir yazıda değinmek gerekecek, ama, doğruları da görülüp anlaşılmaya çalışılmalı değil midir?
    "HAZRET-İ ATATÜRK" MÜ? "KİŞİYE TAPMAK" BAŞKA NASIL OLUR Kİ?
    Murad Willfried Hofmann, ülkesinin büyükelçisi olarak vazife yaptığı sırada, 30 yıl öncelerde müslüman olan bir alman.. Üzerinde durulması gereken birçok eserinin türkçesi de yayınlandı.. Murad Hofmann"ın, "Müslüman Bir Almanın Günlüğü" isimli eserinde, 19 Temmuz 1985 tarihli ve "Hazret-i Atatürk ve diğer tuhaflıklar.." başlıklı bölüm ilginç..
    "... Edremit"ten Ege Denizi boyunca Ayvalık"a doğru giderseniz, Gömeç yakınlarında (...) solunuzda kalan dağ sırasının silueti size, Atatürk"ün profilini hatırlatacaktır.. (...) İnsanlar şimdi aynı olayın ülkenin başka yerlerinde de çıkmasını bekliyorlar.. Sanki Mustafa Kemal, kariyerinin ikinci aşamasına başlamış gibi görünüyor: Kutsanmak.. Yoksa, günün birinde, Hazret-i (-hristiyanlıkdaki gibi Saint- Aziz) Atatürk"ten mi söz edeceğiz? (sh. 135-136)"
    Ve, haberlerde yer aldığına göre Ardahan"ın Damal ilçesi Karatepe mıntıkasında bir görüntü daha.. Haziran sonlarıyla Temmuz başlarında, akşam saat 17.00 sularında, 5-10 dakika kadar bir süre, bir tepenin gölgesi, karşı tepenin yamacına düşünce, ortaya bir burun, çene, kaş gibi çıkıntılar bir insan çehresini hatırlatabiliyormuş.. Bu da M. Kemal"in zuhûru olabilirmiş..
    Bu münasebetle mahallî yöneticiler, şölenler yapıyor; çocuklar da, "Türkiye laiktir, laik kalacak!." diye halay çekiyormuş.. Bu şölenlere Gen. Kur. Başkanı da davet olunmuş..
    50 yıl öncelerde de, Yozgat"ta bir öğretmen, bulutlarda meydana gelen ve insan kafasını andıran bir görüntünün, M. Kemal olduğuna dair bir fotoğraf yayınlamıştı..
    Sovyetler"de Lenin, Çin"de Mao, İran"da Şah da benzer iddialı benzetmelere konu olmuştu.
    İmam Khomeynî"nin resmini gördüğünü söyleyenler de çıkınca, böyle maskaralıklara izin verilmemişti.. Resul-i Ekrem (S)"in 3 yaşındaki oğlu vefat ettiği gün, güneş de tutulunca, bunun "göklerin mâtemi" diye nitelenmesi üzerine, Yüce Resul, "o gibi asumanî hadiselerin kendi kanunları içinde cereyan ettiği" ikazında bulunmuştu.. Ama, her türlü kutsala karşı çıkan laikçiler şimdi, şimdi kutsal üretiyorlar.. Dünya gülse de..
    Muğla- Fethiye"nin Kayadibi köyünde de geçen hafta bir ev, elektrik kontağından yanmış.. O evden bir asker de, 11 yıl önce hayatını Güneydoğu"da kaybetmiş imiş.. Şimdi, bu haber, "alevler, şehid fotoğrafını ve bayrağı yakmadı.." diye sunuluyor.. Ve itiraz edilemiyor..
    Güya hurafelere karşı çıkmak adına, her türlü kutsala karşı savaşa giren laikçiler, yeni kutsallar üretmelerden, hurafelerden meded umuyorlar..

    Kaynak : vakit gazetesi

    N u M a N, Henna, emirahmedyasin ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
  2. Alt 03-06-2009, 18:07 #2
    cnbrg Mesajlar: 14
    osmanlı diktatörlüğümü , diktatörlük osmanlısı mı:D

  3. Alt 03-06-2009, 18:31 #3
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Nasıl da başarılı oldular şuna bakarmısınız
    (Nişanyan, "Yanlış Cumhuriyet" diye bir eser yazmış.. İlginç tesbit ve iddiaları var.. "Harf devriminde amaç, Batılılaşmak değil, eski yazıyı yasaklayarak Türkiye"nin geçmişiyle bağlarını koparmaktır. Bu ülkenin dokuz yüz yıllık kültürel geçmişiyle bağları, halka on beş gün süre verilerek tek bir hamlede koparıldı ve sıfırdan başlayan bir toplum haline getirildi. Elli sene boyunca üniversite dahil hiçbir yerde insanlara eski yazı öğretilmedi. Bir toplumun kendi geçmişi hakkında tam ve mutlak bir cehalete indirgenmesidir bu." diyor..)

    RABBİM! Bizim kardeşlerimizi bizden çalan bizi çil tanesi gibi ayrı yerlere savuranlara EL KAHHAR ismi celalinle muamele et. Haklarımızı onlara helal etmiyoruz...

  4. Alt 03-06-2009, 19:17 #4
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    osmanlı diktatörlüğümü , diktatörlük osmanlısı mı:D

    .....
    !!!
    sadece islam!...

    el_feta ve emirahmedyasin bunu beğendiler.
  5. Alt 03-06-2009, 19:19 #5
    el_feta Mesajlar: 1.168
    cnbrg´isimli üyeden Alıntı
    osmanlı diktatörlüğümü , diktatörlük osmanlısı mı:D

    Fikrinizi konuşun... Toptancı yaklaşın...
    sizi osmanlı ya yahut endülüse ya da şuna davet etmiyoruz,buyrun vahye soralım Müslüman isek...
    Hükmünü Allah versin...
    Hükmün ne olduğunu bilirsek,ecdadın nerde hata yaptığını nerde doğru yaptığını görürüz...
    yazıları iyi okuduysanız,sitede osmanlı yı en çok eleştirenlerden biriyimdir belki de,eğer mesele buysa yani...

    Henna bunu beğendi.
  6. Alt 03-06-2009, 19:26 #6
    cnbrg Mesajlar: 14
    peki sen ne istiyorsun el_feta hz.peygamberin dönemi gibi mi istiosun o zamana dönemeyiz o dönemler çok güzel olabilir senin dediğin gibi hakkındır egemenlik ama işte yıllar geldi geçti hayat değişti elimiz kolumuz bağlı şuanki yönetime uymak zorundayız

  7. Alt 03-06-2009, 19:35 #7
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    o zaman güzeldi çünki sadece hak için canını veren hakiki insanlar yaşadı ve tüm mezalime hep son gücüne dek karşı durdu..boyun eğmedi..oysa o asır en kötü devirdi...şimdiki gibi imkanlara rağmen kula kulluğa karşı,boyunları hakdan başkasına eğmeyenlerindi o devir...

    forumroyal bunu beğendi.
  8. Alt 03-06-2009, 19:36 #8
    el_feta Mesajlar: 1.168
    YÖNETİME UYMAK ZORUNDA DEĞİLİZ KARDEŞ...
    NEBİ AS IN GELDİĞİ TOPLUM BUGÜNKÜNDEN ÇOK DAHA BEDEVİ İDİ,KABA SABA İDİ...
    O TOPLUMDAN,ÇAĞRISI BUGÜNLERE ULAŞAN BİR SEDA ÇIKTI...
    SOSYOLOJİK KURALDIR,TARİHTE BİR KEZ OLAN BİR KERE DAHA OLUR...

    BİZİM CUMHURİYET DÖNEMİ DEDİĞİMİZİN EN İYİ ÖZETİNİ ŞU SÖZLER YAPIYOR,BİRİ MEŞHUR SOSYOLOG İBN-İ HALDUN 'DAN : MAĞLUPLAR,GALİPLERİ TAKLİT EDERLER.

    DİĞERİ CEMİL MERİÇ'TEN : TECAVÜZCÜSÜNE AŞIK OLAN APTALK KIZ.

    ŞU DEVLET ŞU TOPLUM DEĞİL DÜŞÜNMENİZ GEREKEN...
    SİZİN BİR İLAHINIZ VAR MI? VE BU İLAHINIZ YERYÜZÜNE VE İNSANLARIN YAŞAM BİÇİMİNE KARIŞIYOR MU?

    EĞER YERYÜZÜ İLE İLGİLENEN BİR İLAHINIZ VAR İSE,BİR BAKIN NE DİYOR?
    aLLAH KULLARINI BAŞIBOŞ BIRAKACAK DEĞİLDİR...

    İSLAMDAN SÖZEDİYORUZ..TAKIM TUTMAKTAN DEĞİL...HEP DİYORUZ BURDA,TARİH ÖVGÜ YA DA SÖVGÜ MALZEMESİ DEĞİLDİR,TARİHTEN SADECE DERS ALINIR...
    BİZ VAHYLE KURULACAK BİR TOPLUM İSTİYORUZ,GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR..

    YILLARCA GEÇEN ONCA TOPLUM,ONLAR GELDİ GEÇTİLER,HESAPLARI ALLAHA AİT..BİZE EĞRİYİ DOĞRUYU BULMAK DÜŞER..
    BİZLER TARİHİN CANLI ŞAHİDLERİYİZ...
    vesselam..

    Henna, cnbrg, Bediüzzaman26 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
  9. Alt 12-15-2009, 15:40 #9
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Her zaman Hz. Peygamberimizin döneminde olan bir Müslüman olmak istemişimdir. Ama buna da şükür... Teknoloji aletler yoktu. Cahillik vardı ama Peygamberimiz bunu düzelterek herkesin doğru yolu bulmasını sağlamıştı. Ne kadar zorluklar çekmişti.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.