Hani Atatürk yasasaydi ne olurdu gibi bir soru soruldu. Zannedersem ilk basta Atatürkü savunanlari azarlamak olurdu. Bakin kimileri bu duruma zemin hazirlamis diye bir cikarim elde edebilirler ve sonucta bu bir tezdir ve kim yalan diyebilir ki? Bir baskasida hayir deyip tez ini öne sürer ve yine o kimseyede yalan söylüyorsun denilemez.

Ben o zamandaki yapilan devrimlerin dahi ya da olusmus politikanin su zamandaki süregelen boyutuyla ne yazikki pek alaka kuramiyorum. Atatürk ü savunma gayretinde ya da konusu icerisinde hic olmadim. Atatürk hatalariyla, dogrulariyla kabul edilmesi gereken bir sahsiyettir. Vefat etmistir ama sonrasinda türlü oyunlar oynanmistir. Bugün Osmanlinin tarihine baktigimiz zaman ise yine Osmanli en iyi zamanlarini yasamis ve en hasta döneminide gecirip saltanatligina son vermistir. Hicbirsey kalici degildir ne yazikki. Onca kralliklar yok olmus gitmistir hatta tarihden ismi silinenler vardirda biz bilmiyoruzdur. Amerikadan ya da israilden korkummu olacak ki? Bir milyon füzesi olsun ve bir tus ile dünyayi yok edecek olsun ben Allaha güvenirim ve elbette her zulmün son bulacagini bilirim. Bizler Türkiye vatandasiyiz ve elbette Türkiyenin kalkinmasini ve uygulayamadigi sistemsel olarak su laik sistemin dahi yasanilabilirligini tartisiriz. Ben laikligin tarihcesini cok iyi biliyorum ve kalkip onu sonuna kadar savunacak degilim zaten bana böyle birseyde ögretilmedi kimseye ögretilmedigi gibi. Türkiyede laik sistem ne yazikki uygulanmiyor. Uygulaniyor olsa idi en azindan imam hatipli ögrencileri burda avrupada görmezdim. Türkiyede laik sistem uygulaniyor olsa idi sakalima, biyigima, giydigim herhangi bir elbiseye karisiliyor olamazdi. Biliyorsunuzki son anayasa mahkemesinde zaten bunun uygulanmadigini ciplak gözümüzde gördük.

Eger laik bir sistem uygulaniyor olsa idi, dini inanca saygi olurdu. Laik sistem yamultturulmaya ya da yamulmaya hazir bir sistemdir ve her an lastik gibi sündürebilirsiniz. Minareyi yapar KILIFINI uyduruverirsiniz.

Bugün Laiklik karsiti olanlarda Seriat demekteler. Bunun örnegini tarihten veriyorlar ve bu da cok rahat bazi kesimsel kisilerin oynayabilecegi büyük bir politikadir. Her ne kadar gercekci dursada bunu söyleyen kimi kesim birseylere müptela olarak düsünmekteler ve nice insanin söyledikleri hakikati perdelemektedirler.

Bense bir Türkiye vatandasi olarak istegim arzum kisilerin hür ve özgür olarak heryerde ibadet etmelerini ve ibadet edilecek unsurlarin(mescid v.b.) insaa edilmesini isterim. Kamusal alanda dahil bu gibi kisilerin yasadiklari hayata müdahale edilmemesi ve tüm bu yasamsal özgürlüklerin verilmesidir.

Ama ne yazik ki problemler burdami bitiyor yoksa burda mi basliyor bu gibi sorunlara karar vermek zor.

Allah yardimcimiz olsun.