Twitter'da pişmanlık!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 01-30-2012 (08:41)   Son Mesaj: 01-30-2012 (08:41)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    01-30-2012

    Twitter'da pişmanlık!

    Twitter'da pişmanlık!
    Sosyal Medya üzerine Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonuçları tartışma yarattı...

    Araştırmanın sonuçlarına göre: Sosyal medya kullanıcılarının dörtte biri yazdıklarından pişmanlık duyuyor...

    Uzmanlar, “anlık iletişim” sistemlerinin en büyüklerinden olan twitter ve facebook gibi sitelerin, sağladığı kolaylıklar yanında içerdiği görünmez tehlikeleri ele aldı. Oxford Üniversitesi tarafından 2 bin sosyal medya kullanıcısının paylaşım içerikleri ve amaçları karşılaştırıldı.

    En tutkulu yaklaşıkları konularla ilgili görüşlerini yazdıklarını söyleyen katılımcıların yarısı, paylaşımlarının fark yarattığına inandığını söyledi. Fakat, 4’te birden fazla sosyal medya kullanıcısına göre, yazdıkları veya internette yazabilecekleri bazı şeyler asla bir başkasının yüzüne karşı söleyemeyeceklerini içeriyor. Kullanıcılar, genellikle uygunsuz veya bir başkasını mutsuz eden bir içerikte olan bu paylaşımları yüzünden pişmanlık hissediyor.

    BEYİN NÖTR DURUMDA
    Yüzde 30’un üzerinde bir katılımcı kitlesi ise, sosyal medya ortamında zorbalığa maruz kaldığını veya maruz kalan kullanıcılara şahit olduğunu itiraf ediyor. Oxford Üniversitesi Evrimsel Antropoloji Profesörü Robin Dunbar, araştırma sonuçlarının sosyal yaşamdaki denge unsurunun internet ortamındaki eksikliğini açıkça gösterdiğini söyledi. Dunbar, “Karmaşık sosyalleşme becerilerinin yüz yüze iletişimde kazanıldığı unutulmamalı. Dijital ortam, insanları daha sonra pişman olacağı şeyler söyleyemeye daha yatkın hale getiriyor” diye konuştu. Daha önceki araştırmalarda, internette ortamında büyük tepki çekebilecek paylaşımlar yaparken beynin nötr bir konumda kaldığı görülmüştü.





    Twitter'da pişmanlık! Yorumları