Dolandırıcılardan akıl almaz kurnazlık!   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-20-2013 (17:42)   Son Mesaj: 03-20-2013 (17:42)    Cevap: 0    Gösterim: 9844  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Sasha

    03-20-2013

    Dolandırıcılardan akıl almaz kurnazlık!

    Dolandırıcılardan akıl almaz kurnazlık!
    Dolandırıcılardan akıl almaz kurnazlık!

    Dolandırıcılar yurt dışından parça halinde getirdikleri ve Türkiye'de bir araya getirdikleri kaçak cep telefonlarını çok ucuza satılan veya hurda telefonlara klonlayıp internette satıyor.

    Dolandırıcılar yurt dışından parça halinde getirdikleri ve Türkiye'de bir araya getirdikleri kaçak cep telefonlarını çok ucuza satılan veya hurda telefonlara klonlayıp internette satıyor. Cep telefonu alacaklar aman dikkat klonlanmış cep telefonları çeşitli yöntemlerle satılmaya devam ediyor. Dolandırıcılar, yurt dışından parça parça yedek parça olarak getirdikleri gümrük kaçağı cep telefonlarını Türkiye'de bir araya getiriyor. Daha sonra hurdaya ayrılmış çok ucuza satılan cep telefonlarını piyasadan toplayan dolandırıcılar yurt dışından getirdikleri telefonlarla klonlayıp internette satıyorlar. İnternetten bu cep telefonlarını satın alan vatandaşların www.sikayetvar.com'a gönderdiği şikayetlere göre, birçok satıcı cep telefonları yurt dışından parça halinde getirdiklerini itiraf etmelerine rağmen kaçakçılığın yöntemini belirtmeyip telefonlara piyasanın üstünde para talep ediyorlar.

    Hurda telefonları kullanıyorlar

    "İnternetteki reklamlarında piyasa değerinin altında cep telefonları satıldığını gördüm. Siteye gittiğimde telefonları yurt dışından orijinal parçalar halinde getirdiklerini program yüklemelerini Türkiye'de yaptıklarını bu nedenle ucuz olduğunu belirtmişlerdi. Telefon elime geçince telefonun belirtildiği gibi orijinal olmadığını fark ettim ve birçok telefon bayisine telefonu gösterdim. Hepsi telefonun klonlanmış telefon olduğunu belirttiler. Çünkü sorgulama yapıldığında telefonun kimlik bilgileri tutmuyor. Verilen bilgiye göre hurda bir telefondan bilgiler klonlanmış. Reklam sayfalarında hiçbir iletişim bilgileri de mevcut değil. Dikkat yanılmayın."

    Bunlara dikkat edin!

    Klonlanmış telefonlar hakkında çok fazla şikayet aldıklarını kaydeden Şikayetvar uzmanları, "Artık klonlanmış telefonların pazarı internet oldu. Bu şekilde Türkiye'ye sokulan ve piyasaya sürülen cep telefonlarının sayısı da hiç az değil. Elektronik Kimlik Bilgisi IMEI, cep telefonunun bir çeşit kimlik numarasıdır. Üretici, her telefon için ayrı numara tahsis eder. IMEI numarası, telefonun orijinal olup olmadığını gösterir. Cep telefonu satın almadan önce cep telefonunun, IMEI numarasını sorgulamak gerekiyor. Sorgulamadan sonra IMEI numarası ile pilin altında ve telefon kutusunun üzerinde bulunan numaralar eşleşmeli" şeklinde uyarıda bulundular.


    manzer bunu beğendi.



    Dolandırıcılardan akıl almaz kurnazlık! Yorumları