Yazıcıda silah üretimine izin çıktı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-20-2013 (16:43)   Son Mesaj: 03-20-2013 (16:43)    Cevap: 0    Gösterim: 6461  

    03-20-2013

    Yazıcıda silah üretimine izin çıktı

    Yazıcıda silah üretimine izin çıktı
    Yazıcıda silah üretimine izin çıktı

    3D yazıcıların hayatımıza her geçen gün yeni bir kolaylık kattığından bahsediyoruz. Ancak söz konusu teknoloji silahlara odaklandığında, teknolojinin ne kadar faydalı olabileceği konusunda da soru işaretleri doğuyor. 3D yazıcıda üretilen silahların geliştirilmesini amaçlayan Defense Distributed örgütü, silah üretmek ve satmak için gerekli izni aldı.

    3D yazıcıların hayatımıza her geçen gün yeni bir kolaylık kattığından bahsediyoruz. Ancak söz konusu teknoloji silahlara odaklandığında, teknolojinin ne kadar faydalı olabileceği konusunda da soru işaretleri doğuyor. 3D yazıcıda üretilen silahların geliştirilmesini amaçlayan Defense Distributed örgütü, silah üretmek ve satmak için gerekli izni aldı. Evinizdeki mobilyadan içinde oturacağınız binaya kadar bir gün her türlü nesne ve yapı 3D yazıcılarda üretilebilecek. Mühendislikle dijital teknolojinin uç noktası olan 3D yazıcılar, her gün bir yeniliğe sahne oluyor. Ancak silah alanında yaşanana gelişmeler, 3D yazıcıların faydaları hakkında büyük tartışmalar başlatabilir.

    İnternet merkezli açık kaynaklı bir örgüt olan Defense Distributed, 3D yazıcılarda silah üretilmesini amaçlayan 'Wiki Weapon' projesinde nihai amacına ulaştı. Örgüt, geçtiğimiz ay, AR-15 makineli tüfeği başarıyla 'basmış' ve atış talimi videosunu internette yayımlamıştı.

    Örgüt, haftasonunda Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, 3D yazıcıda silah üretmek ve satmak için gerekli linsansı aldıklarını açıkladı.

    "ÇALIŞMA BAŞLIYOR"
    Defense Distributed örgütünün 'evinize koyabileceğiniz' yazıcılarda silah üretmeyi başardığını açıklaması, silahlı saldırılar nedeniyle silah yasalarını değiştirecek olan ABD'de nasıl bir tepki uyandıracak merak konusu.

    Mashable sitesinin haberine göre, örgüt, ABD hükümetinden aldığı izin kapsamında silah parçaları üretip satabilecek, ancak yaptığı tüm işlemler kayıt altında tutulacak. Kısaca AR-15 gibi bir tüfeğin tüm parçalarını üretip satabilecekler. Örgüt, aldıkları izni Facebook'ta 'Çalışma başlıyor' mesajıyla duyurdu.

    ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silaha Bürosu'ndan (BATF) alınan izin, daha da endişe verici hale gelebilir. Eğer lisansın üzerine vergi muafiyetiyle ilgili ek bir izin de alınırsa, yazıcı ve üretimde kullanılan materyalin maliyetini karşılamak için Defense Distributed'a otomotik silahlar gibi daha fazla silah üretmesine de izin verilecek.

    3D YAZICILAR NASIL ÇALIŞIYOR?
    Dijital teknolojinin en son örneklerinden olan 3D yazıcılar, dijital ortamda tasarlanan 3 boyutlu nesneleri, fiziksel olarak son ürüne çeviriyor.

    Özellikle sanayi şirketlerinin her türlü makine parçası üretmek için kullandığı 3D yazıcılar, geleneksel yöntemlerle günler, hatta haftalar süren üretim süreçlerini birkaç saate indiriyor. Başta plastik malzemeler olmak üzere, gelişmiş 3D CAD yazılımları, sıfır hata ile maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor.

    Kaynak: Ntvmsnbc





    Yazıcıda silah üretimine izin çıktı Yorumları