Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2013 (16:42)   Son Mesaj: 03-20-2013 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 6744  

    03-20-2013

    Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi

    Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi
    Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi

    Doğubayazıt ilçesinde cep telefonu tamirciliği yapan Edip Kaya, yeni geliştirdiği yazılımla cep telefonlarındaki dil seçenekleri menüsüne Kürtçe'yi de yüklüyor.

    Doğubayazıt ilçesinde cep telefonu tamirciliği yapan Edip Kaya, yeni geliştirdiği yazılımla cep telefonlarındaki dil seçenekleri menüsüne Kürtçe'yi de yüklüyor. Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki iş yerinde tamircilik yapan 28 yaşındaki Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana tamircilik yaptığını belirterek, İstanbul'da bir firmada 10 yıl çalıştığını söyledi.

    Büyük bir şirketin telefon dil menüsüne Kürtçe'yi koymayacağına dair haber okuduğunu ifade eden Kaya, ''Bu durum beni çok üzdü. 'Ne yapabilirim' diye düşündüm. Telefonlara Kürtçe dilini yüklemek için uzun süren bir çalışma yaptım ve başarılı oldum'' dedi.

    Çalışmasını yaklaşık bir hafta önce tamamladığını vurgulayan Kaya, ''Artık cep telefonlarına geliştirdiğim bu yazılımı yüklemeye başladım. Yazılımı yüklediğim telefon kullanıcılarından olumlu tepkiler alıyorum. Çalışmam yaklaşık 4 yıl sürdü. Geliştirdiğim bu yazılım dünyada ilk. Müşteriler bu yazılımı çok beğendi'' diye konuştu.

    İlkokuldan mezun olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

    ''Talep eden müşterilerin telefonuna bu yazılımı yüklüyorum. Geliştirdiğim bu programla, Kürtçe'ye yeni kelimeler eklendiğinde telefonun dil seçeneği otomatik olarak güncelleniyor. Bu yönüyle ilk. Şu anda cep telefonlarına bu yazılımı yükleyebiliyorum. Ancak destek sağlanırsa bilgisayarlara da Kürtçe yazılım yüklenmesi için birkaç program üzerine çalışmam olacak.''

    Kaynak: AA





    Cep telefonu için Kürtçe yazılım geliştirdi Yorumları