Albümüyle geri geliyor!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-03-2012 (12:00)   Son Mesaj: 04-03-2012 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 338  

    04-03-2012

    Albümüyle geri geliyor!

    Albümüyle geri geliyor!
    Telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 20 Ocak’ta kapatılan Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom, kefaletle serbest kalmasının ardından internete erişim hakkı da kazandı.

    Dotcom ayrıca, üzerinde çalıştığı albümüne devam etmek için de izin aldı.

    Telif hakları sahiplerini 500 milyon dolardan fazla zarara uğrattığı gerekçesiyle malvarlığına el konulan Dotcom, Yeni Zelanda’daki malikanesinde gözaltına alınmıştı. ABD, Dotcom’un derhal iadesini istemiş ancak Yeni Zelanda’da bir mahkeme kaçma ihtimali bulunmadığını belirttiği Dotcom’u geçen ay kefaletle serbest bırakmıştı. Şartlı tahliye gereği internete giriş yasağı olan Dotcom, dün görülen duruşmasında hem internete, hem de havuza girme hakkı kazandı. Mahkeme ayrıca, Dotcom’un yakın zamanda piyasaya sürmeyi planladığı albümü için stüdyo çalışmalarına devam edebilmesi için izin verdi. Albümde yer alan parçaların önizlemesi, TorrentFreak sitesinde yayımlandı.

    ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNEBİLECEK Mİ?
    Kim Dotcom, 20 Ocak günü Yeni Zelanda’daki 30 milyon dolarlık malikanesinin bahçesine helikopterle inen özel timlerin düzenlediği baskında gözaltına alınmıştı. Bazıları, milyoner Dotcom’un sonunun geldiğini öne sürmüş, Alman internet girişimcisi ise malvarlığını geri almak için mücadele edeceğini belirtmişti. ABD’nin iade edilmesi yönündeki baskılarına rağmen, Dotcom gözaltına alındıktan sadece bir ay sonra, 22 Şubat’ta kefaletle serbest bırakıldı. Mahkemenin dün aldığı kararlarla, Dotcom’un hayatı yavaşta olsa eski günlerine dönmeye başladı.

    ALBÜMÜYLE PARA BASMAK İSTİYOR
    Dotcom’un avukatları, North Shore Bölge Mahkemesi’ne başvurarak, müvekkillerinin savunmasında kullanacağı bilgileri elde etmek için internete erişim sağlaması gerektiğini belirtti ve Dotcom’un gözaltına alındığı malikanesinin havuzunu kullanabilmesini talep etti. Kısa bir süre önce Filipinli eşinden ikizleri olan Dotcom, bir süredir müziğe olan ilgisini albüm çıkartmaya odaklamıştı. Mahkeme, Dotcom’a albümünü bitirmesi için de izin verdi. Dotcom’un albümünde uluslararası arenadan birçok sanatçıyla çalıştığı öne sürüldü.

    Dotcom, haftada iki gün Auckland’deki Roundhead Stüdyoları’na giderek albümü üzerinde çalışabilecek, her gün 90 dakika havuza girebilecek, internet ve akıllı cep telefonu kullanabilecek. Ayrıca, avukatları haftada maksimum altı saat müvekkillerini ziyaret edebilecek.

    İlginç öyküsüyle dünya basınına aylarca konu olmayı başaran Alman milyoner Dotcom, ABD’de kendisine yöneltilen suçlamalara Yeni Zelanda’dan cevap vermeye hazırlanırken, albümü de merakla bekleniyor.







    Albümüyle geri geliyor! Yorumları