Ünlü müzik blogu kapatıldı!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-15-2012 (21:43)   Son Mesaj: 02-15-2012 (21:43)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    02-15-2012

    Ünlü müzik blogu kapatıldı!

    Ünlü müzik blogu kapatıldı!
    İngiltere’nin Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (SOCA), hükümet tarafınan başlatılan bir soruşturma kapsamında popüler müzik sitesi RnBXclusive’i “dolandırıcılık” suçlamasıyla kapattı.

    SOCA, siteden müzik dosyaları indiren üyeleri 10 yıla kadar hapis cezası alabilecekleri konusunda uyardı.

    RnBXclusive, 2008 yılında açıldığından bu yana R&B/hip hop tarzı müziğin en ünlü blog sayfalarından biri haline gelmiş ve Facebook’ta 300 bine yakın üye toplamıştı. Ancak İngiliz hükümetinin organize suçlara yönelik soruşturması kapsamında, SOCA siteye el koydu ve site operatörlerini tutukladı. SOCA, RnBXclusive sitesinin “müzik sanayisinde dolandırıcılık yapmak ve telif haklarını ihlal etmek” suçlarınan kapatıldığını açıklarken, siteden müzik indiren kullanıcıların 10 yıl kadar hapis cezası alabileceğini ifade etti.

    SOCA’nın, erişimi bloke edilen RnBXclusive’in sayfasında yayımladığı mesajda, siteye girmeye çalışanlarının IP adresinin belli olması, site üyelerine yönelik bir tehdit olarak kabul edildi.







    Ünlü müzik blogu kapatıldı! Yorumları