En yeni bütünleşik altyapı çözümleri!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-05-2011 (13:08)   Son Mesaj: 07-05-2011 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    07-05-2011

    En yeni bütünleşik altyapı çözümleri!

    En yeni bütünleşik altyapı çözümleri!
    En yeni bütünleşik altyapı çözümleri!



    HP, en yeni bütünleşik altyapı çözümlerini duyurdu.

    Üst düzey yöneticilerin yüzde 95’i iş dünyasında çevik olmak gerektiğini ve üçte ikisi de bunun çevik teknolojiler kullanmak anlamına geldiğini düşünüyor. HP, bu amaçla yeni Bütünleşik Altyapılarına dayalı dünyanın “en hesaplı ve çevreci modüler veri merkezi” HP EcoPOD’u duyurdu. Çevik Kurumlar artık HP’nin Bütünleşik Altyapılarını tercih edecek.

    HP, BT sistemlerinin kurulumunu hızlandırarak kurumlarda çevikliği ve performansı artıran en yeni Bütünleşik Altyapı çözümlerini duyurdu. Yeni kuşak Bütünleşik Altyapılar, sanallaştırma ve bulut bilişim desteği ile sektörün ilk tam kapsamlı modüler bütünleşik çözümünü oluşturuyor.

    Çevik Kurumlar HP’nin Bütünleşik Altyapılarından Yararlanacak

    HP’nin Şubat-Mart 2011 arasında yaptırdığı ankete göre, üst düzey yöneticilerin yüzde 95’i iş dünyasında çevik olmak gerektiğini ve üçte ikisi de bunun çevik teknolojiler kullanmak anlamına geldiğini düşünüyor. Geleneksel veri merkezleri maliyetli ve hantal yapılarıyla inovasyonu engelliyor.

    HP’nin sanallaştırma ve bulut bilişim destekli Bütünleşik Altyapıları, dijital dünyada hızla uyum sağlayan 7/24 Yaşayan Kurumların önünü açıyor. HP’nin uygun maliyetlerle en kısa sürede kurulan Bütünleşik Altyapı çözümleri şunları kapsıyor:

    — HP’nin yeni Optimum Performanslı Veri Merkezleri (POD) tüm rakiplerini geride bırakarak 12 hafta gibi kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilebiliyor. Dünyanın ilk modüler bütünleşik veri merkezi HP POD 240a (EcoPOD) enerji kullanımını yüzde 95’e kadar azaltıyor.

    — Anahtar teslim Bütünleşik Sistemler, şirketlerin donanım ve yazılım portföyünü optimize ederek bunun en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor. HP Çözüm Desteği’nden yararlanan kurumlar yeni uygulamaları birkaç saat içinde kurabiliyor.

    — Bütünleşik Depolama mimarisi ve ürünleri, HP Store360 ölçeklenebilir depolama yazılımını HP BladeSystem ve HP ProLiant sunuculara entegre ederek doğru bilgiye hızlı erişim sağlıyor. Enerji tüketimini büyük ölçüde azaltan HP Bütünleşik Depolama çözümleri Depolama Danışmanlığı hizmetiyle destekleniyor.

    — HP Sunucu Otomasyonu 9.1 yazılımı, fiziksel ve sanal bellek yönetimini veri merkezinin tüm yaşam döngüsünde, yeni ihtiyaçları karşılayacak şekilde optimize ediyor.

    HP, Dünyanın İlk Bütünleşik Veri Merkezi EcoPOD’u duyurdu

    Dünyanın ilk Bütünleşik Veri Merkezi HP POD 240a (EcoPOD), sektörün en verimli modüler çözümü olarak geleceğin teknoloji standardını belirliyor. Modüler olmayan veri merkezlerinin kurulması iki yıl sürebiliyor ve bunlar yatırım getirisinden daha fazla enerji tüketerek kuruluşların zarar etmesine de yol açabiliyor. Oysa şirketlerin, veri yükü hızla artan ve kullanıcıların internete bağlanarak her an BT hizmeti aldığı dünyamızda artan talebi karşılamak için veri merkezlerini hızla genişletmesi gerekiyor.

    EcoPOD, geleneksel veri merkezleriyle karşılaştırıldığında yatırım maliyetlerini yüzde 75’e kadar, yıllık enerji harcamalarını ise yüzde 95’e kadar azaltabiliyor. Modüler olmayan veri merkezlerinde Enerji Kullanım Verimliliği (PUE) endeksi 2,0 iken, EcoPOD bu değeri 1,05’e kadar düşürerek tüketimi azaltıyor. HP EcoPOD, 930 metrekarelik bir veri merkezi odasını 93 metrekareye indirebiliyor ve kompakt tasarımıyla 44 endüstri standardı rafta 4400’den fazla sunucuyu barındırabiliyor.

    EcoPOD’a Yeşil BT özelliğini kazandıran ve dünyanın en büyük Ar-Ge merkezlerinden HP Laboratuvarları tarafından geliştirilen HP Uyarlamalı Soğutma teknolojisi, enerji tüketimini iş yüküne, hava sıcaklığına ve yasal değerlere göre otomatik olarak ayarlıyor. Uyarlamalı Soğutma sistemi, soğutmada HP Wynyard yeşil BT veri merkezinde olduğu gibi doğal rüzgârları da kullanabiliyor. HP EcoPOD, HP’nin yeni geliştirdiği Optimum Performanslı Veri Merkezi (POD) kategorisine dahil bulunuyor.

    Bütünleşik Altyapılarla değişime anında cevap veren çevik işletmeler

    HP Kurumsal Depolama, Sunucu ve Network Ürünleri Ülke Müdürü Zeynep Keskin, HP’nin yeni çevik Bütünleşik Altyapılarına duyulan ihtiyacı şöyle tanımladı: “Kurumların değişen pazarlara anında tepki vermesi gereken bir dünyada şirketler çevikliği büyük ölçüde artırmak için HP’nin Bütünleşik Altyapılarına yöneliyor. Bugün duyurulan yeni çözümler de yakınsamanın yararlarını artırarak kullanıcıların değişimi öngörmesi ve bu değişimden en iyi şekilde yararlanması için yepyeni bir hız, basitlik ve verimlilik seviyesi sağlıyor.”

    Sanallaştırılmış ortamlar, bulut ortamları ve özel uygulama ortamlarında kurulan Bütünleşik Sistemler, ortak bir mimari kullanılan endüstri standardı çözümlerle tek noktadan güvenli ve kolay yönetim imkanı sağlıyor. Bu da BT uygulamalarından kazanç elde edilmesini hızlandırıyor.

    — HP Sanal Sistem, sanal sunucular ve sanal masaüstü ortamlarında performansı artırarak kurulumu basitleştiriyor. Microsoft® Hyper-V, Citrix Xen ve VMware desteği ile tek noktadan güvenli yönetim kolaylığı sağlıyor.

    — HP Bulut Sistemi özel, genel ve karma bulut yapılarında bulut hizmetlerinin tasarlanması ve kullanılması için ortak bir platform sunuyor. HP Bulut Sistemi, tüm altyapıyı kapsayan özel güvenlik, yönetişim ve çoklu kullanıcı çözümleriyle riskleri azaltıp BT hizmeti kalitesini artırıyor.

    — HP Uygulama Sistemi, sistem kurulumunu ve uygulama yönetimini basitleştirerek edinme maliyetini düşüren, aynı zamanda da uygulama performansını artıran bir çözüm olarak dikkat çekiyor. HP Vertica Analiz Sistemi ile Microsoft SQL Server 2008 R2 destekleyen HP Veritabanı Konsolidasyon Çözümü ve HP Kurumsal Veri Ambarı Cihazı, HP’nin bu kategorideki en yeni çözümleri arasında yer alıyor.

    HP bu çözümleri HP Teknoloji Hizmetleri ile tamamlıyor. HP teknoloji Hizmetleri strateji, değerlendirme, tasarım, test, uygulama ve eğitim alanlarında tam kapsamlı yaşam döngüsü danışmanlığı sunuyor. HP Çözüm Desteği ise 3. taraf yazılımlar dahil, bütün anahtar teslim BT çözümleri için tek noktadan teknik destek alma olanağı sağlıyor.

    HP Bütünleşik Depolama, gelişmelere tepki süresini kısaltıyor

    Sanallaştırma desteği ile internet tarayıcılarından akıllı telefonlara, bulut bilişimden büyük veri merkezi uygulamalarına kadar her türlü ortamı destekleyen HP Bütünleşik Depolama, depolama kurulumunu yüzde 41 hızlandırıyor, yönetime ayrılan süreyi ise yüzde 90’a kadar kısaltıyor. Bütünleşik Depolama kullanıcıları, depolama sistemlerini işe hiç ara vermeden genişletebiliyor. Bütünleşik Depolama çözümleri şunları kapsıyor:

    — HP X5000 G2 Network Depolama Sistemleri KOBİ’lerde dosya erişimini hızlandırıyor. HP BladeSystem teknolojisine dayalı çözüm birkaç dakika içinde kurulabiliyor ve enerji tüketimini yüzde 58’e, soğutma ihtiyacını yüzde 63’e, depolamanın işgal ettiği alanı ise yüzde 50’ye kadar azaltabiliyor.

    — HP X9000 IBRIX Network Depolama Sistemleri anlık dosya görüntüsü alma desteği ile pazar araştırmaları, sosyal medya eğilimleri ve RSS web yayınları gibi sürekli güncellenen verilerin depolanmasını kolaylaştırıyor. Bu sayede gerçek zamanlı iş zekası analizini de destekleyen sistem, SharePoint dosyaları, multimedya verileri ve tıbbi görüntü arşivlerinin sürekli yenilenmesine de olanak tanıyor.

    HP’nin en yeni depolama donanımları

    HP’nin 5. kuşak Kurumsal Sanal Sistem (EVA) ailesinin yeni üyesi HP P6000 EVA, akıllı kaynak kullandırma özelliğine sahip bulunuyor. HP P6000 EVA yüksek hızlı dosya erişimi için Dinamik LUN Taşıma yazılımının yanı sıra 8 gb fiber kablo, 10 Gb iSCSI ve FCoE desteği de sunuyor. Bütün bunlar veri akışını hızlandırarak edinme maliyetlerini düşürüyor.

    HP Kurumsal Hizmetler, HP 3PAR Depolama ile HP Veri Merkezi Depolama Paketini de birleştirerek şirketlerin depolama sistemlerini ihtiyaca göre en esnek biçimde ölçeklemesine imkan tanıdı. HP Depolama Danışmanlığı Hizmetleri ise kullanıcıların ihtiyaca göre en doğru BT çözümünü bulmasını kolaylaştırıyor.





    En yeni bütünleşik altyapı çözümleri! Yorumları