Facebook'un sırrı!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 07-04-2011 (14:05)   Son Mesaj: 07-04-2011 (14:05)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    07-04-2011

    Facebook'un sırrı!

    Facebook'un sırrı!
    Facebook'un sırrı!



    Facebook'un başarısının sırrı ortaya çıktı.

    Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal ağ Facebook'un başarısının sırrı ortaya çıktı. Psikologlara göre insanların dedikodu ve başlarına gelenleri paylaşma isteğinin zamanla bir takıntıya ve bağımlılığa dönüşmesi sebebiyle Facebook bu kadar popüler oldu.Amerikalı bilim adamı Jona Berger: " Facebook insanların öfke, nefret, mutluluk gibi duygularını açığa çıkarıyor ve bu durum duyguların Facebook üzerinden paylaşılma şansını da arttıyor" derken sosyal paylaşım sitelerinin direk insan psikolojisiyle bağlantılı olduğunu belirtti.

    Bu durumun şirketler tarafından avantaja çevirilebileceğinin altı çizilirken internette paylaşılan bir çok haberin ana akım medyadan daha çok ilgi çektiği söylendi.

    Yapılan deneylerde, bir grup öğrenciye çeşitli görüntüler gösterildi. Bu görüntüler öfke, mutluluk, üzüntü oluşturabilecek görüntülerdi. Video klipler izlendikten sonra öğrencilere ne kadar etkilendikleri soruldu ve duygusal olarak en çok etkilenenlerin Facebook'ta bu videoları daha çok paylaştıkları görüldü.

    Berger: " Facebook, Twitter gibi sosyal ağların insanlar üzerinde etkili olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Şirketlerin insanların bu eğilimlerini fark edip ona göre çalışmalar yürütmesi gerekir çünkü bunların temelinde insanın doğası yatıyor" diye konuştu.





    Facebook'un sırrı! Yorumları