LulzSec’ten yeni tehdit!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-28-2011 (20:00)   Son Mesaj: 06-28-2011 (20:00)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    06-28-2011

    LulzSec’ten yeni tehdit!

    LulzSec’ten yeni tehdit!
    LulzSec’ten yeni tehdit!



    ABD ve İngiltere’yi vuran LulzSec’ten yeni tehdit.

    İki ay boyunca dünya çapında çok sayıda internet sitesine saldırılar düzenleyen hacker grubu LulzSec, iki gün önce açıklanan dağılma kararının, “FBI veya düşman hacker gruplarından duyulan korkuyla bağlantılı olmadığını” belirtti. Grup, “yaptıkları işten sıkılmaya başladıklarını” belirtirken, “ellerinde hükümetlere ait büyük miktarda veri bulunduğu” tehdidini savurdu.

    Bir LulzSec üyesi, Skype üzerinden AP’ye verdiği röportajda, “Yasalardan korktuğumuz için dağılma kararı almadık… Basın bizden sıkılmaya başladı, biz de kendimizden sıkılmaya başladık” dedi.

    Hacker, dün yaptığı açıklamada rakiplerinin kod adları, geçmişleri ve sohbet günlükleri hakkında internete bilgi yaydığını ve bunun “dikkat dağılmasına” neden olduğunu belirtti. Üye, üç veya dört LulzSec üyesiyle “nefes almaya” karar verdiklerini ve eylemlerini durduracaklarını ifade etti.

    “Şahsi olarak eylemlerini tamamen durdurup durdurmama konusunda nihai kararını vermediğini” ifade eden hacker, “altı kişilik LulzSec’in elinde güvenlik kurumları ve hükümetlere ait çok fazla veri bulunduğunu” belirtti.

    EN AZ 5GB VERİ

    Hacker, “Şu an elimizde çok fazla veri olduğunu söylemekte bir sakınca yok” derken, grup Cuma günü yaptığı açıklamada da “dünya çapındaki birçok hükümet ve güvenlik kurumuna ait en az 5 GB veriye sahip olduklarını ve bu verileri üç hafta içinde yayımlamaya başlayacaklarını” söylemişti.

    Öte yandan, İngiltere ve ABD’li yetkililer LulzSec’in dağılma kararı vermiş olmasına rağmen grubun liderlerini yakalamaya yönelik soruşturmanın devam edeceğini açıkladı. Konuyla ilgili bir kaynak Financial Times’a, “Ana oyuncuların yakalanması için çalışıyoruz… Şu an üzerlerinde baskı hissettiklerini düşünmek istiyorum” dedi.

    Londra Metropolitan Polisi soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, FBI bir açıklama yapmadı.





    LulzSec’ten yeni tehdit! Yorumları