Finans sektörünün ilk bulut platformu!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-28-2011 (12:00)   Son Mesaj: 06-28-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 471  

    06-28-2011

    Finans sektörünün ilk bulut platformu!

    Finans sektörünün ilk bulut platformu!
    Finans sektörünün ilk bulut platformu!



    New York Borsası, finans sektörünün ilk bulut platformunu hizmete sunuyor.

    New York Borsası, VMware ve EMC ile gerçekleştirdiği işbirliği ile finans sektörünün ilk bulut platformunu hizmete sundu.

    Yeni hizmet, New York Borsası’nın küresel pazarlara ve devamlı hareket halindeki pazar bilgilerine hızlıca ulaşabilmek için hiçbir donanım yatırımına, masraflı altyapı bakımına gerek kalmadan sanal bir sermaye piyasası topluluğu yaratmasına olanak tanıyor. Çözüm, NYSE Technologies’e kendi kaynaklarına odaklanma, sermaye piyasasındaki kurumlara da yenilikçi analitik ve ticari stratejiler geliştirmeleri fırsatı sunuyor.New York Borsası operatörü Euronext’in ticari teknoloji bölümü NYSE Technologies, finans sektörünün ilk bulut platformu olan Sermaye Piyasaları Topluluğu Platformu’nu hizmete sundu. Bulut bilişimin uzman isimleri VMware ve EMC ile işbirliğiyle finans sektöründeki kurumların performans ve güvenlik ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilen bu kurumsal platform, iş çevikliğini artırmak, pazar erişimini kolaylaştırmak ve talebe bağlı hızlı bilgiişlem kaynaklarını kullanarak ticari anlaşmazlıkları azaltmak amacıyla tasarlandı. NYSE Technologies müşterisi olan kurumlar bu hizmet sayesinde bundan böyle bulut ortamının esneklik, çeviklik ve maliyet avantajları sayesinde en az zaman kaybının, talebe bağlı ve kendi kendine provizyon veren bilgiişlem gücünün getirilerini yaşayacaklar.

    Bulut hizmetleri sayesinde finans kurumları kendi alanlarına odaklanacak

    Sermaye Piyasaları Topluluğu Platformu, kurumların belirli zaman dilimlerinde kolaylıkla bilgiişlem gücü satın alabilecekleri bir dizi bulut tabanlı hizmet sunacak. Böylece kurumlar karmaşık bilgiişlem altyapı tasarım ve bakımına emek ve zaman harcamak yerine kendi ana işlerine odaklanma olanağı bulacaklar. Hizmet, NYSE Technologies’in yüksek performanslı, düşük gecikmeli hizmetleri Superfeed, Risk Management Gateway (RMG), Managed Services Hub ve küresel Likidite Merkezi Ağı’na doğrudan ve talebe bağlı erişim sağlıyor. Topluluk Platformu ve tüm ilgili hizmetler Güvenli Finansal İşlem Altyapısı (SFTI - Secure Financial Transaction Infrastructure) üzerinden ölçülebilir ve güvenilir NYSE Technologies’in regülasyonlara uygun, şeffaf hizmet modeli ile sağlanıyor. Sermaye Piyasaları Topluluğu Platformu, misyon-kritik finans hizmetleri görevlerini güvenli ve etkili biçimde gerçekleştirmek için tasarlandı. Platform VMware vSphere®, VMware vCloud® Director ve VMware vShield güvenlik çözümleri ile EMC FAST VP ve FAST Cache’yi destekleyen EMC VNX™ serisi birleşik depolama platformları gibi sektör lideri bulut altyapı ve yönetim teknolojilerinin üzerine kuruldu. Topluluk Platformu, bilgiişlem gücünün hızlı provizyonu ve son derece esnek, yüksek performanslı bulut çatısı altındaki pazar verisi ile yeni işlem stratejileri ve üçüncü parti hizmetleri yaratılmasını ve sermaye pazarı topluluğuna sunulmasını hızlandırıyor.

    Finans sektörünün ihtiyaçlarına bulut ile etkin çözüm

    Platform, her ölçekten kurumlara ne derece karmaşık olursa olsun bilgiişlem kaynaklarını istedikleri zaman büyütme olanağı sunuyor. Sektör standartlarındaki güvenlik ve platform güvenirliği ile düşük gecikmeli işlem ve küresel pazarlara erişim sağlıyor. Tamamen yönetilebilen platform, borsa acenteleri ve aracı kurumlardan kurumsal yatırımcılara ve gecikmelere karşı son derece hassas ticari şirketlere kadar dünyanın her yanındaki kurumların farklı alım-satım isteklerini etkin bir şekilde karşılıyor. NYSE Technologies’in dünyanın dört bir yanındaki ticaret merkezlerine geniş bağlantı seçenekleri sunan Güvenli Finansal İşlem Altyapısı ve Likidite Merkez Ağı’nın bağlanırlığını kullanacak olan Sermaye Piyasaları Topluluğu Platformu, bulut ortamı ile isteğe bağlı bilgiişlem kaynaklarına, yazılım yeniliklerine ve global pazar verisine komple erişim sunuyor.





    Finans sektörünün ilk bulut platformu! Yorumları