ABD savaş açacak mı?   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-25-2011 (23:00)   Son Mesaj: 06-25-2011 (23:00)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    06-25-2011

    ABD savaş açacak mı?

    ABD savaş açacak mı?
    ABD savaş açacak mı?



    Saldırıların kaynağı belli oldu... ABD savaş açacak mı?

    Uluslararası hacker grubu LulzSec, İngiltere’de bağlantılı oldukları 19 yaşındaki bir gencin gözaltına alınmasının ardından misilleme saldırısı yaptı.

    Grup, ilk olarak The Sun gazetesinin sitesini hedef aldı. Ayrıca, Times gazetesinin üretilmesinde kullanılan bir bilgisayar saldırıya maruz kaldı. İngiliz yetkililer, saldırının kaynağının Rusya olabileceğini belirtti. Bu bilginin ardından, yayımladığı yeni siber savunma stratejisinde, "hacker saldırılarını savaş nedeni kabul edebileceğini" belirten ABD'nin tepkisi merak konusu oldu.

    LulzSec’in ikinci büyük eylemi, ABD’nin Arizona eyaleti polis teşkilatına ait belgeleri yayımlaması oldu. Hacker grubu önceden ABD Senatosu ve CIA’in internet sitelerine saldırı düzenlemişti.

    İngiliz polisinin peşine düştüğü hacker grubu, bugün İngiltere hükümetine ait internet sitelerine saldırı düzenleneceği ve “büyük bir sızıntı için” Twitter’ı kullanacakları uyarısında bulundu. 'SALDIRI RUSYA'DAN GELDİ'

    Sun ve Times’ın bağlı bulunduğu News International basın gurubu saldırılar hakkında yorum yapmayı reddederken, dün erken saatlerde düzenlenen saldırının Rusya’daki bilgisayarlardan yapıldığı ifade edildi.

    Bu bilgi, özellikle ABD'nin bundan sonra nasıl bir tavır sergileyeceği konusunda merak uyandırdı. ABD, bu ay başında yayımladığı yeni "siber saldırılarla mücadele" stratejisinde, dünyanın dört bir yanından gelecek her türlü siber saldırının "savaş nedeni sayılabileceğini" belirtmişti. GÖÇMEN KARŞITI YASA PROTESTOSU

    Arizona polisi ise yayımlanan belgeler arasında eğitim kılavuzları, e-mailler, istihbarat belgeleri ve diğer dokumanlar bulunduğunu açıkladı. LulzSec, belgelerin tartışmalı göçmen karşıtı yasa SB1070’i protesto etmek için ifşa edildiğini belirtti.

    Polis, internete düşen belgelerin çoğunun gizlilik kapsamına girmediğini belirtirken, belgeler arasında “2 Mayıs’ta öldürülen El Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin’in intikamını almak için düzenlenebilecek saldırılara karşı” uyarılar da bulunuyor. LulzSec, Twitter üzerinden yöneltilen sorulara cevap vermedi.





    ABD savaş açacak mı? Yorumları