Firefox ölüyor mu?   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-24-2011 (17:00)   Son Mesaj: 06-24-2011 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    06-24-2011

    Firefox ölüyor mu?

    Firefox ölüyor mu?
    Firefox ölüyor mu?



    Mozilla, Firefox'da dev bir hata mı yapıyor?

    Sadece birkaç ufak yenilikle sunulan yeni Firefox'lar, Firefox efsanesinin sonunu mu getirecek?


    Firefox 5'in planladığı gibi geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulması, Firefox 4'e verilen desteğin sona erdiği anlamına geliyor. Mozilla'nın hızlandırılmış geliştirme planı stratejisi, sadece tarayıcıya bağlı kullanıcıların onu güvenle kullanabileceği manasını taşıyor.Mozilla'nın bakış açısına göre Firefox 5'e geçmek, Firefox 4 için bir 'güvenlik yaması' niteliğinde. Birkaç ay sonra Firefox 6'nın yayınlanmasıyla beraber, Firefox 5 de aynı kaderle karşı karşıya kalacak.

    Firefox 5, küçük ayarlamalar ve güncellemelerle daha çok Firefox 4.1 gibi duruyor. Ancak otomatik güncellemeyi kullanan birçok kullanıcı için bunun önemi olmayabilir ve birçoğumuz bu sürüm numarasını fark dahi etmiyor olabilir. Ancak şirketler ve kurumlar için ise durum biraz daha farklı.

    Mozilla, Firefox'u kendi elleriyle boğuyor mu?

    Internet Explorer 6'nın fazlasıyla uzun süren ömrü, IT departmanlarının tarayıcının yeni sürümüne geçmekte ne kadar inatçı olduklarını gösteriyor. Firefox 4'e ilgi duyan kurumlar, şu an tarayıcıyı yükleme işini devam ettirirken Firefox 4'ün aniden işe yaramaz hale gelmesi gibi bir durumla karşı karşıyalar. 'Mozilla, IT yöneticilerinin Firefox 4'ü yerleştirmeyi durdurup Firefox 5'e mi geçmelerini istiyor?' sorusunun cevabı ise belirsiz. Eğer yöneticiler bunu yaparsa Firefox 6 çıktığında ne olacak?

    Görünüşe bakılırsa Mozilla kendi ayağına ateş ediyor. Sonuç olarak Firefox 4'ün pazar payı düşecek ve Firefox 5 yükselecek. Firefox 6 çıktığında ise, Firefox 5 düşmeye başlacayacak ve bağlı kullanıcıların muhtelen yeni sürüme geçmesiyle Firefox 6'nın pazar payı yükselecek. Ancak dünyanın geri kalanı, özellikle de şirketler, sadece temel bir destek için her iki ayda bir güncelleme yapmak istemeyeceklerinden tarayıcıdan uzak durmak isteyeceklerdir.







    Firefox ölüyor mu? Yorumları