Chrome, IE'yi ele geçiriyor!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-22-2011 (18:00)   Son Mesaj: 06-22-2011 (18:00)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    06-22-2011

    Chrome, IE'yi ele geçiriyor!

    Chrome, IE'yi ele geçiriyor!
    Chrome, IE'yi ele geçiriyor!



    IE'yi Chrome yapan eklenti yenilendi!

    IE'yi Chrome'a dönüştüren ve bir kesimin adeta nefret ettiği eklentinin yeni sürümü hazır!


    Google, Internet Explorer'ı Google tarayıcısına dönüştüren eklenti Chrome Frame'in yeni ve kararlı bir sürümünü yayınladı. Eklenti, makinesinde yönetici haklarına sahip olmayan kullanıcılar tarafından yüklenebiliyor ve bu sayede IE üzerinde uygulanan yönetici kısıtlamaları da aşılabiliyor.Eklenti, önceki IE sürümlerine HTML5, Canvas, son CSS denetimleri gibi en son web teknolojilerini getirmeyi planlıyor.

    Yeni sürüm, Internet Explorer çalıştığında bir 'yardımcı işlem' çalıştırıyor ve istendiğinde Chrome Frame eklentisini yüklüyor. Bu sayede yönetici haklarına ihtiyaç duyulmuyor. Bu durumun sistem yöneticilerinin hoşuna gitmeyebileceğinin farkında olan Google, sistem yöneticilerinin isterlerse Google araçlarını kullanarak buna engel olabileceğini söylüyor.

    Chrome Frame'in 'yöneticilik gerektirmeyen' bir sürümü, geçtiğimiz ay tanıtılmıştı . Yeni sürümü ise bu adresten edinmeniz mümkün .







    Chrome, IE'yi ele geçiriyor! Yorumları