Bulut için yeni yönetim hizmeti   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-13-2011 (14:04)   Son Mesaj: 06-13-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    06-13-2011

    Bulut için yeni yönetim hizmeti

    Bulut için yeni yönetim hizmeti
    Bulut için yeni yönetim hizmeti



    VMware’den bulut uygulamalarına erişim için yeni yönetim hizmeti: Horizon App Manager.

    VMware, bulut uygulamalarına erişim için kullanıcı odaklı yeni yönetim hizmeti ile son kullanıcı bilgiişlem stratejisini bir adım öteye taşıyor.

    Sanallaştırma ve bulut altyapısında dünya lideri VMware, bulut uygulamalarına erişim için kullanıcı odaklı yeni yönetim hizmeti VMware Horizon App Manager’ı duyurdu. VMware Horizon App Manager™, temelinde bir kullanıcının mevcut kimliğini Microsoft Active Directory veya farklı dizinlerde güvenli biçimde genişleten hizmet merkezi şeklinde bir kimlikten oluşuyor. Bu da günümüzde birçok kurumun yararlandığı ve sayısı hızla artan bulut uygulamaları nedeniyle önemli bir gereklilik olarak ortaya çıkan çoklu erişim kimliklerinin yönetimini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Farklı kimlik silolarını, kurum bulutlarına ve servis sağlayıcı bulutlarına kullanıcı erişimini güvence altına alan tek bir kurum kimliğinde birleştiren çözüm, hem IT bölümlerine hem de kullanıcılara avantaj sağlıyor. VMware Horizon App Manager ayrıca açık, kullanıcı odaklı platformu sayesinde bulut uygulamalarına farklı son kullanıcı cihazları ile tek bir uygulama portalından erişim sunuyor.

    VMware Horizon App Manager ile sağlanan avantajlar şöyle:

    • Kullanıcılar vitrin gibi bir uygulama portalı aracılığıyla kendi bulut uygulamalarına “single sign-on” (SSO) özelliği ile kolayca erişme olanağı buluyor. Horizon Portalı, kullanıcıların farklı cihazlardan işlerine ve kişisel uygulamalarına erişebilecekleri tutarlı bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Kullanıcı portalı ayrıca uygulamaların self-provisioning’ine de olanak tanıyor.

    • VMware Horizon App Manager™ IT yöneticilerine yetkilendirmeleri kolaylıkla kontrol etme ve hemen her bulut uygulamasına merkezi bir uygulama kataloğundan erişme olanağı tanıyor. Kullanıcı erişimi, daha yüksek operasyonel görünürlük ve lisans yönetimi için IT bölümlerine gerçek zamanlı uygulama kullanım verileri ile güçlü politika yönetimi ve kontrol olanağı tanıyor.

    • Mevcut açık kimlik altyapısını genişleten ve birleştiren VMware Horizon App Manager™, diğer federasyon çözümlerinin aksine ek sermaye yatırımları gerektirmiyor.

    • Çoklu Platform/Çoklu Cihaz Desteği: Geniş bir mobil cihaz ve bilgiişlem platform yelpazesini destekleyen VMware Horizon App Manager™, kullanıcılara Internet Explorer 7.0 +, Firefox 3.5 + ve Safari 5’in de aralarında bulunduğu tüm büyük internet tarayıcılarla kendi uygulamalarına erişim sağlıyor.

    • Kurumsal Dizin Federasyonu/Bulut Kimlik Ağı: VMware Horizon App Manager™ Enterprise Connector adlı hafif, açık kimlik senkronizasyon onay aracı, Microsoft AD ve diğer kimlik dizinlerinin Horizon Bulut Kimlik Ağı’na eklenmesini sağlıyor. VMware Horizon App Manager’ın içindeki Bulut Kimlik Ağı herhangi bir ek federasyon yazılımı ya da ağ geçidine ihtiyaç duymaksızın kurumun üçüncü parti bulut uygulama hizmetlerine erişimini yönetiyor.

    • Standart tabanlı güvenli onay: VMware Horizon App Manager™, Security Assertion Markup Language (SAML) aracılığıyla standart tabanlı onay ve Açık Onay (Open Authentication – Oauth) kullanıyor. RSA seçeneklerini de içeren çok faktörlü onay sunuyor. Fedarasyon dışı doğrulama ile çalışan geleneksel web uygulamaları için Horizon App Manager güvenli kimlik belirleme için split-key identity özelliğini kullanıyor.

    • Uygulama Provizyonu: VMware Horizon App Manager™ IT yöneticilerinin, sayısı hızla artan provizyona hazır API’lere sahip bulut tabanlı uygulamalar için hesapları yetkilendirmelerine ve otomatik olarak provizyon yapmalarına olanak tanıyor.

    • Rol Tabanlı Erişim ve Raporlama: Yöneticiler kullanıcı, grup ve/veya rollerle uygulamalara erişimi sağlayabiliyor, kurum içinde çeşitli uygulamalarda kimlerin kontrol sahibi olabileceğini belirleyebiliyorlar. VMware Horizon App Manager™, uygulama erişimiyle birlikte güvenliği de kolaylaştırıyor. Güçlü politika yönetimi sağlam bir kullanıcı etkinlik raporlaması sağlıyor.





    Bulut için yeni yönetim hizmeti Yorumları