IMF'e siber saldırı!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-13-2011 (14:04)   Son Mesaj: 06-13-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    06-13-2011

    IMF'e siber saldırı!

    IMF'e siber saldırı!
    IMF'e siber saldırı!



    Uluslararası Para Fonu IMF, yetkin bir hacker saldırısına hedef olduğunu açıkladı.

    IMF yetkilileri olaya ilişkin ayrıntı vermiyor ancak New York Times gazetesi, IMF'nin koruyucu sisteminin büyük ölçüde aşıldığını kaydetti.

    Siber güvenlik yetkilileri saldırı sırasında IMF sistemine bir dijital unsur yerleştirilmeye çalışıldığını belirtiyor.

    Gazetenin IMF'teki üst düzey yetkililere dayanarak verdiği habere göre, IMF bu yılın başından itibaren aylarca süren bir hacker saldırısına hedef oldu.

    Bir çok ülke hakkında hassas ekonomik verileri elinde bulunduran IMF'den bir yetkili, kuruluşun faaliyetlerine normal biçimde devam ettiğini bildirdi.

    Saldırının IMF'in eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın New York'ta bir otel çalışanına tecavüz girişimiyle suçlanmasından önce yapıldığı bildiriliyor.

    IMF sözcüsü David Hawley şu anda konuyu soruşturduklarını belirtti.

    New York Times gazetesi, IMF'in internet korsanlarının saldırısına uğraması üzerine, Washington'da aynı sokağın bir başka köşesindeki Dünya Bankası'nın IMF ile internet ve bilgisayar bağlantılarını kestiğini yazdı.

    Gazete, IMF çalışanlarının siber saldırıdan geçen Çarşamba haberdar edildiğini kaydetti.

    Geçtiğimiz hafta başında Amerikan Merkezi İstihbarat Servisi CIA'nın Başkanı olan Leon Panetta Amerikan Kongre'sine yaptığı bir açıklamada, finans, güvenlik ve devlet sistemlerini hedef alan kapsamlı siber saldırıların günümüz dünyasında ciddi bir tehdit olduğunu söylemişti.







    IMF'e siber saldırı! Yorumları