Seçim sonuçları Google'da!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-11-2011 (15:00)   Son Mesaj: 06-11-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    06-11-2011

    Seçim sonuçları Google'da!

    Seçim sonuçları Google'da!
    Seçim sonuçları Google'da!



    12 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sandık başlarından elde ettiği sonuçlar, Google Türkiye ile milyonlara ulaşacak.

    2008 Amerika ve 2010 İngiltere seçimlerini sayfalarına yansıtan internet devi Google, 12 Haziran seçimleri için harita tabanlı arayüz geliştirdi. Cihan Haber Ajansı'nın seçim sonuçları çalışması Türkiye sınırlarını aştı. İnternet devi, arama motoru Google seçim sonuçlarını kamuoyuna duyurmak için Cihan Haber Ajansı ile anlaşma sağladı. Seçim sonuçlarını yansıtmak için widget (akıllı uygulama) geliştiren google, seçim yasaklarının kalkmasının ardından sonuçları harita tabanlı arayüz ile duyuracak. www.google.com.tr/secim2011 linkine giren kullanıcılar haritadan istediği yeri seçerek, Cihan tarafından elde edilen resmi olmayan sonuçları ve detaylarına anlık olarak ulaşabilecek.

    "SEÇİM SONUÇLARINI EN HIZLI VE DOĞRU CİHAN VERİYOR"

    Yaklaşık 3 aydır 12 Haziran seçimleri için yaptıkları çalışmaların sonuna geldiklerini ifade eden Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Zafer S. Demiriz, "Bu bizim Cihan olarak yaptığımız 6. Seçim çalışması olacak. Çalışmalarımızı 3 aydır büyük bir titizlikle sürdürdük." d iye konuştu. Cihan'ın 6 seçimdir yaptığı çalışmayla kamuoyunun güvenini kazandığını kaydeden Demiriz, "İnternet devi Google'ın Türkiye birimi ile de bu seçimde birlikte çalışacağız. Cihan olarak yeni medyayı önemsiyoruz. Google ile yapılan bu anlaşmaya da bu anlamda bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

    Genel seçimin Türkiye ajandasında önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Google Türkiye Ürün Pazarlama Müdürü Zeynep İnanoğlu da, seçim sonuçlarını duyurmaya karar verdiklerinde Türkiye'de bir araştırma yaptıklarını ifade etti. Yaptıkları detaylı araştırma sonucunda Türkiye'de seçim sonuçlarını en iyi şekilde Cihan Haber Ajansı'nın verdiğini tespit ettiklerini belirten İnanoğlu, "Tabi Google olarak biz tüm dünyadaki milyonlarca kullanıcımıza her zaman en doğru bilgiyi en kolay şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Türkiye'de bu işi en iyi Cihan Haber Ajansı'nın yaptığını gördük. Türkiye'deki bir çok televizyon kanalı ve iş ortaklarımızdan bu konuda görüş aldık. Cihan'ın daha önceki seçim çalışmaları da bizim için önemli bir referans oldu." şeklinde konuştu.

    12 Haziran Seçimleri için özel bir arayüz hazırladıklarını vurgulayan İnanoğlu, 11 Haziran 24.00'dan itibaren de Google Türkiye sayfası için hazırlanan 'doodle' ekrana yansıyacak. Ana sayfada Google ismi yerine geçecek doodle'a tıklayanlar seçim sayfasına rahatlıkla ulaşabilecek.







    Seçim sonuçları Google'da! Yorumları