Kulaklıkla radyasyonu 800 kat azaltın!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-07-2011 (13:00)   Son Mesaj: 06-07-2011 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    06-07-2011

    Kulaklıkla radyasyonu 800 kat azaltın!

    Kulaklıkla radyasyonu 800 kat azaltın!
    Kulaklıkla radyasyonu 800 kat azaltın!



    Bluetooth kulaklık kullanın, cep telefonunun yaydığı radyasyonu 800 kat azaltın.

    Cep telefonlarının kanser riski taşıdığı, geçen hafta Dünya Sağlık Örgütü tarafından dile getirilerek bilimsel gerçeklik kazandı. Eller-serbest iletişim çözümleri, cep telefonlarından yayılan radyasyonu 800 kat azaltıyor. Jabra tarafından yaptırılan araştırma, kullanıcıların bu konuda yeterli bilince sahip olmadığını gösteriyor.

    Dünya çapında 5 milyarı aşkın cep telefonu abonesi ile cep telefonları günlük yaşamımızda iletişim için önemli birer araç haline gelmiş durumda. Ancak cep telefonlarının sağlığa olumsuz etkisi sürekli tartışılan bir konu. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından geçen hafta yayınlanan bir rapor, cep telefonlarının yaydığı radyasyonun kanser riski taşıdığını ortaya koydu. Cep telefonlarının "kanserojen olma ihtimali taşıyan ürünler" kategorisine alınmasına karar veren örgüt, cep telefonu kullanımının beyin kanseri riskini artırdığını belirtti.

    Eller-serbest cihaz kullanmak, radyasyona maruz kalmayı 800 kat azaltabiliyor. Bluetooth eller-serbest cihazlar cep telefonlarında maruz kalınan 2 watt radyasyonu 0.0025 watt’a kadar, kablolu çözümler ise sıfıra kadar düşürebiliyor. Ancak kullanıcıların birçoğu eller-serbest iletişim çözümleri kullanmanın radyasyona çok daha az maruz kalınması için bir çözüm olduğu konusunda yeterli bilince sahip değil.

    Yenilikçi eller-serbest iletişim çözümleri konusunda dünya lideri Jabra tarafından Lindberg International adlı araştırma şirketine yaptırılan araştırmanın sonuçları, kullanıcıların kanser riskine rağmen günlük yaşamlarında radyasyon konusunda çok fazla endişe duymadıklarını ortaya koyuyor. Nisan 2011’de yaptırılan araştırma kapsamında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Japonya’da 18 – 55 yaş arası 2.518 tüketici ile çevrimiçi anket gerçekleştirildi. Katılımcılara cep telefonu kullanımı, radyasyon konusundaki endişeleri, bu konuya tepkileri ve eller-serbest cihaz kullanımının etkileri hakkında sorular soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 25’i radyasyonun kendilerini hiç ilgilendirmediğini söylerken, yüzde 61’i de az ya da kısmen ilgilendirdiğini ifade ediyor. Yine de Bluetooth (kablosuz) kulaklık kullanmanın telefonda maruz kalınan radyasyonu ciddi oranda azalttığının bilimsel bir gerçek olduğu konusunda bilgi verildiğinde kullanıcıların yüzde 53’ü eller-serbest bir cihaz kullanacaklarını belirtiyor.

    Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada da radyasyona karşı tedbir olarak kulaklık kullanımı öneriliyor. Cep telefonu kullanıcılarına daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan örgüt, radyasyona maruz kalınmasını önlemek için Bluetooth kulaklık kullanmak ya da mesaj göndermek gibi pratik önlemler almaları uyarısında bulunuyor*.

    Jabra’nın sunduğu eller-serbest çözümler hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.jabra.com adresini ziyaret edebilirsiniz.







    Kulaklıkla radyasyonu 800 kat azaltın! Yorumları