IPv6’ya geçişi kolaylaştıracak!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-06-2011 (17:00)   Son Mesaj: 06-06-2011 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    06-06-2011

    IPv6’ya geçişi kolaylaştıracak!

    IPv6’ya geçişi kolaylaştıracak!
    IPv6’ya geçişi kolaylaştıracak!



    Şirket, BT yöneticilerinin IPv6’ya geçiş konusundaki endişelerini giderecek yeni ürün ve servisler sunuyor.

    Veri ağları konusunda dünya lideri olan ve İnternet Protokolü’nün gelişiminde 25 yıldır öncü rol oynayan Cisco, IPv4’ten IPv6’ya geçiş için 8 Haziran’da gerçekleşecek 24 saatlik küresel “test sürüşü” öncesinde yeni ürün ve servislerini duyurdu.

    Yeni servisler, Cisco’nun yakın zamanda gerçekleştirdiği bir araştırma kapsamında BT yöneticilerinin IPv6’ya geçişte güvenlik, uygulama ve bakım konularındaki endişelerini gidermeyi hedefliyor:

    • USGv6 uygunluk desteği: Cisco ISR G2 yönlendirici platformları üzerindeki IPv6 sanal özel ağlarda kullanılan IPsec v3, ikili IP ortamını geçişi sağlıyor.

    • Kapsamlı NAT64 desteği: Cisco ASR 1000 Series yönlendirici platformlarındaki destekle IPv6 cihazların IPv4 sunuculara erişimi sağlanıyor. NAT64 ile IPv4 sunucuları ve ağı muhafaza edilebiliyor.

    • ********/ID Separation Protocol (LISP): Cisco yönlendirici ve anahtarlama platformları üzerinde sunulan LISP, IPv6 kurulumunu kolaylaştırıyor.

    • The Cisco Network Optimization Service: Şirketlerin ağlarını sağlıklı bir şekilde yönetmelerini, yeni teknolojilere ve sınırsız inovasyona hazır hale getirmelerini sağlıyor.

    • First Hop Security: Anında IPv6 erişim güvenliği sağlıyor ve Cisco’nun tüm ürün portföyüyle uyumlu.

    Geçtiğimiz Nisan ayında ABD’den 101 üst düzey BT yöneticisi ile yapılan araştırmada, yöneticilerin yüzde 78’i şirketlerinin IPv6’ya geçtiğini ya da geçmek üzere olduğunu, yüzde 55’i geçişte şirket dışından danışmanlarla çalıştıklarını ve yüzde 92’si de BT güvenlik ekiplerinin sürece aktif olarak katıldığını beyan etti. Geçişle ilgili endişe ettikleri konular arasında ise güvenlik açıkları (yüzde 60), geçiş teknolojilerinin muhafazası (yüzde 53) ve kurulumu (yüzde 50) geliyor.





    IPv6’ya geçişi kolaylaştıracak! Yorumları