Hint film endüstrisine 3G video yazılımı ile girdi   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-06-2011 (12:02)   Son Mesaj: 06-06-2011 (12:02)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    06-06-2011

    Hint film endüstrisine 3G video yazılımı ile girdi

    Hint film endüstrisine 3G video yazılımı ile girdi
    Hint film endüstrisine 3G video yazılımı ile girdi



    Hindu tapınağındaki ayini 300 milyon hintli, Defne'nin 3G Video Mail & SMS & Chat yazılımı ile canlı izleyebilecek.

    Özel efekt, müzik ve ses sistemlerinin telekomünikasyon sektöründe kullanımı ve son tüketiciye götürülen bir hizmet olarak sunulmasına yönelik geliştirdiği yazılımlarla Dünya’nın sayılı firmaları arasında yer alan Defne Bilgi İşlem, GSM şebekelerine yönelik geliştirdiği katma değerli yazılımlarla anlaşma yaptığı ülkeler arasında Hindistan’ı da ekledi. Defne Bilgi İşlem, Hindistan’ın en büyük film şirketi Interworld Digital Limited ile anlaştı.

    Interworld Digital Limited ile 2 yıllık gelir ortaklığı şeklinde imzalanan anlaşma; abonelerin GSM şirketinden, Defne Bilgi İşlem’in 3G teknolojisinde canlı yayın, film, görüntü hizmeti alması ve yüklemelerine yönelik geliştirdiği 3G Video Mail & SMS & Chat adı verilen servis teknolojisi yazılımını içeriyor.Aralarında Pakistan, Bangladeş Türkmenistan’ın da bulunduğu yaklaşık 25 ülkeye, telekomünikasyon şebekeleri için katma değerli servis ve altyapı yazılım çözümleri ile hizmet veren Defne Bilgi İşlem, bu kez 3G teknolojisinde görüntülü servis yazılımı ile Hindistan’la çalışmaya başladı.

    Defne Bilgi İşlem, Dünya’nın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan’da, 300 milyon 3G abonesine film ve canlı yayını cep telefonlarından izleyebilecekleri katma değerli servis altyapısı oluşturdu.

    Defne Bilgi İşlem’in geliştirdiği ve Hindistan’daki sinema sektörünün en büyük firması Interworld Digital Limited işbirliği ile gerçekleştirilen gelir paylaşımı anlaşmasına göre, 3G üzerine video bazlı servis teknolojisi ile görüntülü eğlence dünyası mobil dünyaya da taşınabilecek.

    Interworld Digital Limited’in anlaşması bulunan Hindistan’daki 13 operatörden 11’ine sunulacak bu teknoloji sayesinde, yaklaşık 300 milyon aboneye film ve canlı yayın dünyasının kapıları GSM üzerinden açılacak.

    Defne Bilgi İşlem ile Interworld Digital Limited firması arasında yapılan anlaşmada, Defne’nin geliştirdiği platform üzerinden, 3G çağrıları ve 3G DATA ya da GPRS üzerinden VIDEO IP akışı sağlanabilecek. Canlı yayın, film izleme, VIDEO Avatar, 2G ve 3G desteği ile Sponsorlu Arama / Mobil Reklam, TV Kanalları için çeşitli uygulamalar servis olarak sunulabilecek.

    Hindu tapınağındaki ayini 300 milyon abone izleyebilecek

    Defne Bilgi İşlem Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu, Hindistan’da kurumlar için mobil pazarlama ve uygulama çözümleri sunan Interworld Digital Limited ile imzaladıkları ortaklık sözleşmesi anlaşması çerçevesinde, Defne Bilgi İşlem’in geliştirdiği 3G Video Mail & SMS & Chat adı verilen servis platformu ile Hindistan’da yaklaşık 300 milyona yakın GSM abonesine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Haliloğlu’nun verdiği bilgiye göre, GSM üzerinden film izleme, film satın alma gibi servislerin yanı sıra bu teknolojilerle Hindu tapınaklarındaki sabah ayinini, canlı olarak abonelere servis edilebileceğini söyledi.

    İki yıllık gelir ortaklığı sözleşmesi olarak imzalanan anlaşma sayesinde, bu teknolojinin tüketiciler tarafından Hindistan’da çok fazla ilgi göreceğine inandıklarını belirten Haliloğlu, bu doğrultuda Türkiye – Hindistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilip, yeni yatırımların da yapılacağının altını çizdi. Haliloğlu, Defne Bilgi İşlem’in geliştirdiği GSM ve telekomünikasyon sistemlerine yönelik, efekt-ses, müzik ve görüntülü yayın içeren katma değerli servislerin özellikle Doğu ülkelerinde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

    www.defne.com.tr







    Hint film endüstrisine 3G video yazılımı ile girdi Yorumları