Çin, siber saldırı iddialarını reddetti   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-03-2011 (21:01)   Son Mesaj: 06-03-2011 (21:01)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    06-03-2011

    Çin, siber saldırı iddialarını reddetti

    Çin, siber saldırı iddialarını reddetti
    Çin, siber saldırı iddialarını reddetti



    Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, ülkesinin ABD'li Google şirketine siber saldırı yaptığı iddialarını yalanladı.

    Hong Lei, hükümetinin bu tür suçlamaları kabul edemeyeceğini açıkladı.Google, aralarında üst düzey Amerikalı yetkililer, gazeteciler ve Çinli eylemcilerin de bulunduğu yüzlerce kişinin şifresinin Çinli bilgisayar korsanları tarafından çalındığını bildirmişti. Şirket, doğrudan Çin hükümetini sorumlu tutmasa da, sanal korsanlık kampanyasının Çin'in doğusundaki Jinan kentinden yapıldığını öne sürüyor. Başkent Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında konu ile ilgili soruları cevaplayan Hong Lei, internet üzerindeki her türlü korsan saldırıların uluslararası toplumu ilgilendiren bir sorun olduğunu vurguladı. Kendi ülkesinin de korsan saldırılardan muzdarip olduğunu ifade eden Çinli sözcü, Google'a yapılan saldırılarla Pekin hükümetinin ilgisi olmadığını dile getirdi.

    Sansür ve resmi korsanlık konusu geçen yıl Google ile Pekin arasında tartışma konusu olmuş, Amerikan şirketi Çin'deki merkezini Hong Kong'a taşımıştı.







    Çin, siber saldırı iddialarını reddetti Yorumları