Kişisel bilgilerinizi satar mısınız?   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 05-30-2011 (18:00)   Son Mesaj: 05-30-2011 (18:00)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    05-30-2011

    Kişisel bilgilerinizi satar mısınız?

    Kişisel bilgilerinizi satar mısınız?
    Kişisel bilgilerinizi satar mısınız?



    Deneme yayınına başlayan yeni sosyal paylaşım sitesi MyCube'taki kişisel bilgi ve görseller, kullanıcı tarafından diğer kullanıcılara satılabilecek.

    İsveçli girişimci Johan Steal von Holstein tarafından kurulan sosyal paylaşım sitesi Facebook’un rakibi olarak gösterilen MyCube dünyanın ilk “Sosyal Değişim / Social Exchange” platform olarak tanıtılıyor.Tıpkı Facebook’taki gibi kullanıcının profiline kişisel bilgiler girebileceği, fotoğraflarını yükleyip arkadaşlarıyla iletişime geçeceği bu siteyi Sosyal Değişim olarak adlandırılmasına neden olan özelliğiyse, ‘kişisel bilgileri satarak’ para kazanmaya imkan vermesi.

    Bu sistemde kullanıcı profilindeki her türlü bilgi ve fotoğrafı, meraklılara para karşılığında açıyor. Örneğin, arkadaşlarından birisi sadece kişisel bilgilerinizi görmek isterse, o zaman o kişinin bu bilgilere ulaşabilmesi için belirli bir ücret ödemesi gerekiyor. Aynısı paylaşılan fotoğraf, video ve yazılar için de geçerli. Tabi isteyen kullanıcılar bu bilgileri ücretsiz olarak da yayınlayabiliyor. Bu paranın yüzde 70’i içeriği üretene, yüzde 30’u da MyCube’un hesabına gidiyor.

    MyCube sosyal değişim sitesinin Facebook’tan başka bir farkı da, orada profilde paylaşılan yazıların ya da videoların hukuken hak sahibi Facebook iken, MyCube’da paylaşılan iletilerin hukuken hak sahibi kullanıcı. MyCube’ta mevcut bilgilerin tüm gizlilik kontrolü de tamamen kullanıcıya ait.

    Şu an sadece Beta Private sürünümü bulunan MyCube çok yakında herkese açılacak.







    Kişisel bilgilerinizi satar mısınız? Yorumları