Lise öğrencilerinden itfaiyeci robot   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 05-27-2011 (18:00)   Son Mesaj: 05-27-2011 (18:00)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    05-27-2011

    Lise öğrencilerinden itfaiyeci robot

    Lise öğrencilerinden itfaiyeci robot
    Lise öğrencilerinden itfaiyeci robot



    3 bin kişinin katıldığı 200’den fazla robotun yarıştığı “Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nde 5. olan Ankara Mamak Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarında düzenlenen bahar şenliğinde tasarımlarını görücüye çıkardı.

    Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri, Burak Önder, Onur Gürsoy, Onurcan Özdemir, Ogün Malkoç, Ömer Özmen, Erim Berk Çamur, Mert Fevzi Tunç, Atakan Sabuncular, Ege Atıcı’nın kurduğu Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Robot Topluluğu (YSSRT) bir ilki başararak dünyada üretilen, tekerlekli araç modellerinin aksine, “İnsansı Yürüyen İtfaiyeci Robot” tasarladı.

    Fizik öğretmenleri Mustafa Akdeniz’in desteğiyle 2 ayda geliştirdikleri robotun yanı sıra, 2 yıllık bir uğraşın ardından “Dohyo” adı verilen sahalarda yarışabilen mini sumo robotlar tasarlayan öğrenciler, yaptıkları robotların parçalarından kimini veresiye kimini de harçlıklarını biriktirerek almış.

    YSSRT Grubu Başkanı Onur Gürsoy, 2 aylık bir zaman sonunda geliştirdikleri mini sumocu robotların, sumo yarışçılarının bire bir robot hali olduğunu belirterek, “Derslerimizden ayırabildiğimiz 2 aylık sürede bunu yapabildik. Daha uzun zaman ve imkanlar sağlandığında daha başarılı işler ortaya çıkarabileceğimize inanıyoruz. İlk aldığımızda robotun rengi pembeydi onu bile kendi ellerimizle boyadık. ODTÜ ve Çankaya üniversitelerinde girdiğimiz yarışmalarda 5. olduk. Bir diğeri de sumocu robotlarımız. Bunların her birisi için 1’er yıl harcadık” diye konuştu.







    Lise öğrencilerinden itfaiyeci robot Yorumları