Yerde ve havada gidebilen robot! (Video)   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 05-23-2011 (16:00)   Son Mesaj: 05-23-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    05-23-2011

    Yerde ve havada gidebilen robot! (Video)

    Yerde ve havada gidebilen robot!  (Video)
    Yerde ve havada gidebilen robot! (Video)



    Yeni geliştirilen bir robot hem yerde hem de havada hareket ediyor.

    Bu zamana kadar pek çok robot yapıldı. Ne tekerlekli ne de uçan robotlar yeni. Bu hibrit robotun özelliği ise hem tekerlekleri üzerinde yerde hareket edebilmesi hem de uçabilmesi. Bunu yapabilmesini sağlayan da kendini dönüştürmesi.Böylece bir insansız hava taşıtı olarak hem uzun süre havada seyredebileceği uçuş nitelikleri kazanıyor, hem de zeminde istikrarlı bir şekilde hareket edebiliyor. Robotlara farklı durumlarda, zeminlerde, yüzeylerde faaliyet gösterebilecek fonksiyonlar kazandırmaya yönelik girişimlerin bir ürünü.

    Wired'a göre bu hibrit robot Minnesota Üniversitesi'nden Nikolaos Papanikolopoulos'un başında bulunduğu ekip tarafından Şangay'da düzenlenen uluslararası robot ve otomasyon konferansında takdim edildi.

    Robot teknisyenleri bir robota farklı yüzeylerde de faaliyet yürütebilmelerini sağlayacak imkanlar kazandırmaya uğraşıyorlar uzun zamandır, zira bu zamana kadar yapılan robotlar belirli bir alana yönelik olarak geliştirilebildi ancak.

    Tank paleti olan robotlar çamur ve kum için ideal iken tekerlekli olanlar ise en iyi düz yolda hareket ediyorlar. Ayaklı olanlar çakıllı ve taşlı yollara uygunken, eklemli olanlar yılanlar gibi çimlerin arasından süzülmekte kazıklara tırmanmakta ideal.

    Geliştirilen bu hibrid robot ise, yakın gelecekte bir robotun farklı ortamlarda da işlev yerine getirebilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.






    Video:







    Yerde ve havada gidebilen robot! (Video) Yorumları