Bir Firefox'un sonu!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 05-17-2011 (17:00)   Son Mesaj: 05-17-2011 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    05-17-2011

    Bir Firefox'un sonu!

    Bir Firefox'un sonu!
    Mozilla, Firefox 3.5'i öldürecek.

    Bir Firefox sürümü daha yolun sonuna geliyor: İşte Mozilla'nın eski model Firefox'u yok etme planı..


    Her yeni çıkan tarayıcı sürümü, eski bir sürümün sürümün ölümü anlamına geliyor. Mozilla'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı Firefox 4'ten sonra yaşananlar da bunu kanıtlıyor.İnternet tarayıcıları arasında önemli bir yeri bulunan Firefox'un mimarı Mozilla, Firefox 3.5'i kullanan 12 milyon kullanıcıyı önümüzdeki ay güncelleme yapmaya zorlayacak.

    2009'un ortalarında kullanıma sürülen Firefox 3.5'in son güvenlik yaması sadece 3 hafta önce sunulmuştu. Ancak Haziran ayından itibaren Mozilla, Firefox 3.5'in ölümünü resmen gerçekleştirecek.

    Firefox'un Yayın Müdürü Christian Legnitto, Firefox kullanıcılarından otomatik güncelleştirmeleri etkinleştirmiş olanların Firefox sürümleri 3.5'ten 3.6'ya yükseltileceğini söylerken, Firefox 3.5'in Mozilla tarafından artık desteklenmediğini de belirtti.

    Bir Firefox uyarısı da Google'dan gelecek!

    Bu güncelleme, özellikle Firefox 4'e geçmek istemeyenler için, güvenlik risklerine karşı yapılıyor.Mozilla'nın sitesinde yayınlanan detaylı belgelere göre, Firefox 3.5 kullanıcıları bugünden itibaren Firefox'a özel olan Google giriş sayfalarında "Kullandığınız Firefox sürümü artık çevirimiçi saldırılara karşı korunaklı değildir. Güncellemeyi yapın, hızlı ve bedava!" şeklinde bir yazı görecekler.Otomatik olarak Firefox 3.5'ten Firefox 3.6'ya geçmek istemeyenler ise Windows'ta, Mac OS'ta ve Linux'ta çalışabilen Firefox 4.0.1'i indirip otomatik güncellemeyi önleyebilirler.






    Bir Firefox'un sonu! Yorumları