Tablet'lere kamera ve telefon bağlanabilecek!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 05-13-2011 (12:00)   Son Mesaj: 05-13-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 698  

    05-13-2011

    Tablet'lere kamera ve telefon bağlanabilecek!

    Tablet'lere kamera ve telefon bağlanabilecek!
    Tablet'lere kamera ve telefon bağlanabilecek!



    Android işletim sistemini kullanan tablet bilgisayarlara artık kamera ve telefon bağlanabilecek.

    Tablet bilgisayarlarına Android'in '3.1 Honeycomb' yeni versiyonunu yükleyen kullanıcılar, kamera veya telefonlarındaki fotoğraf, görüntü, doküman gibi verileri bilgisayarlarına aktarabilecek.

    Google, Android uygulama geliştiricilerini ve kendi fanlarını San Francisco'da yapılan I/O 11 Konferansı'nda bir araya topladı.

    Tablet bilgisayarlar için geliştirilen 'Android 3.1 Honeycomb'ın tanıtıldığı konferansta, çoklu görev özelliği ve uygulama ön izlemelerinde yeniliğe gidildiğine vurgu yapıldı. Ayrıca 'USB hotspot' özelliğiyle tablet bilgisayara kamerayı, USB belleğini ve telefonu bağlayarak veri aktarımı yapılabilecek.

    Diğer bir yenilik olan 'Scroll' özelliğiyle ekrandaki simge boyutunun büyütülüp küçültülebileceğine dikkat çekildi. Android'in yeni versiyonunun birkaç hafta içinde dağıtılmaya başlanacağı bildirildi. ANDROİD KULLANICISI 100 MİLYONA ULAŞTI

    Bu arada Google, Android işletim sistemine sahip cihaz aktivasyonlarının 100 milyona ulaştığını açıkladı. Tablet bilgisayar ve telefonların işletim sistemi olarak kullanılan Android'in, her gün 400 bin yeni cihazda aktive edildiği bildirildi.

    I/O 11 Konferansı'nda konuşma yapan Google yöneticilerinden Vic Gundotra, Apple'ın sahip olduğu IOS işletim sistemine karşı üstünlüklerini anlattı: "Apple şirketi IOS işletim sistemini 4 telefon ve 2 tablet PC üzerinde kullanıyor. Dünyada Android işletim sistemini kullanan cihaz sayısı ise 310'a ulaştı. Android marketten indirme sayısı 4.5 milyarı, marketteki uygulama sayısı ise 200 bini aştı."

    ANDROİD VERSİYONLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

    Telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilmiş iki ayrı Android versiyonu bulunuyor. Üretilen program ve oyunlar iki versiyon için ayrı ayrı programlanıyor. Bu da uygulama geliştiriciler için zorluk arz ediyor. Telefon ve tablet bilgisayarlar için tek bir Android işletim sistemi çıkacağı iddia ediliyordu. Android sistemlerini tek çatı altında toplayacağı öne sürülen 'IceCreamSandwich' adlı versiyonun ise 2011 yılı sonu çıkacağı resmiyet kazandı.







    Tablet'lere kamera ve telefon bağlanabilecek! Yorumları