Suriye'de Facebook işkencesi!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 05-11-2011 (18:00)   Son Mesaj: 05-11-2011 (18:00)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    05-11-2011

    Suriye'de Facebook işkencesi!

    Suriye'de Facebook işkencesi!
    Suriye'de Facebook işkencesi!



    Suriye'de gözaltına alınan muhaliflere Facebook şifrelerini alabilmek için işkence yapıldığı öne sürüldü.

    Rejim karşıtı isyanın kanla bastırılmaya çalışıldığı Suriye'de gözaltına alınan muhaliflere Facebook şifrelerini alabilmek için işkence yapıldığı öne sürüldü. Suriye'de Beşar Esad rejimine karşı gösteriler yapan muhalifler Suriye Devrimi 2011 adlı Facebook sayfasını açmış ve gösterilerin her gün süreceği sözü vermişlerdi.

    Gösterilerin başlamasının üzerinden yedi haftadan fazla zaman geçmişken, ölenlerin sayısının 800'ü aştığı ve binlerce kişinin de gözaltına alınarak işkenceden geçirildiği belirtiliyor.

    Eylemcilerden biri, "İletişim kanalları neredeyse tamamen kesildi. Bazılarımız şifrelerini ve isimlerini vermeleri için çok ağır işkenceden geçirildi" diyor. Eylemciler, bazı şifrelerin ve isimlerin işkence altında söylendiğini belirtiyor.

    Eylemciler, 8 binden fazla eylemcinin gözaltına alındığı baskın furyasının ardından Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara ulaşmakta çok güçlük çektiklerini kaydediyor.

    Son iki gündür, ordu tarafından yoğun bir kuşatma altında olmalarına rağmen Banyas ve Humus şehirlerinden hiçbir video görüntüsü gelmedi. Yabancı gazetecilerin Suriye'ye girişleri engelleniyor.

    Eylemciler isyanın teknolojiye bağımlı olduğunu söylüyor. Rejim her ne kadar cep telefonu şebekelerini ve telefon hatlarını birçok yerleşimde kesmiş olsa da, eylemciler jeneratörler ve uydu telefonlarıyla iletişim vurmaya çalışıyor.

    İran'ın 2009'da Tahran'daki gösterileri bastırmak için kullandığı, uydu telefonu sinyallerini engelleyen teknolojiyi Suriye hükümetine sağladığı söyleniyor.







    Suriye'de Facebook işkencesi! Yorumları