Yeni Firefox'lar ne getirecek   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 05-05-2011 (16:00)   Son Mesaj: 05-05-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    05-05-2011

    Yeni Firefox'lar ne getirecek

    Yeni Firefox'lar ne getirecek
    Yeni Firefox'lar ne getirecek



    Firefox 5, 6 ve 7'den konsept ekran görüntüleri!

    Firefox 5, 6 ve 7'nin getireceği yenilikleri merak ediyor musunuz? Öyleyse bu haberimiz sizin için.

    Mozilla'nın Firefox'un geliştirme sürecini hızlandırması ile üç ayda bir yeni bir Firefox yayınlanması bekleniyor. Peki bu sene içinde çıkması beklenen Firefox 5, 6 ve 7 her defasında yeni özelliklerle beraber mi gelecek? Mozilla'nın bu tasarım konseptleri ise Firefox 5, 6 ve 7'de bulunacak özelliklere ışık tutuyor.Firefox 4'de gezinmek için artık daha geniş bir alana sahibiz. Firefox 4 çıkmadan önce ortaya çıkan bir konu ise kes, kopyala, yapıştır özelliklerine sahip özelleştirilebilir bir araç çubuğunun tarayıcıya eklenmesi konusundaydı. Uzun zamandır planlanan bu özellik, tarayıcının sonraki sürümlerinde yerini alabilir.



    Mozilla'nın rakiplerinden ilham aldığını da görmek mümkün. Firefox 4'deki başlangıç düğmesi Opera'dakine benziyor. Soldaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz yeni simgeler ise Chrome'u andırıyor. Bu kısayollar, indirme klasörünü açmaya, yer imlerini yönetmeye ve giriş sayfasına gitmeye yarıyor.





    Dikey sekmeler, sekme yüklenme göstergeleri



    Yine Chrome'dan bilinen bir özellik olan dikey sekmeler de geniş ekranları değerlendirmeyi, böylelikle web siteleri için daha fazla alan sunmayı amaçlıyor ve sonraki Firefox'larda planlanıyor.Bunun dışında her sekmenin kendine ait bir yüklenme göstergesi olması da planlananlar arasında. Bu sayede hangi sekmenin hangi yükleme aşamasında olduğunu görmek kolaylaşacak.

    Bu ekran görüntüleri şu an sadece bir tasarım niteliğini taşıyor ve hangilerinin Firefox'a ekleneceğini bekleyip hep beraber göreceğiz.



    Yeni Firefox'lar ne getirecekYeni Firefox'lar ne getirecek




    Yeni Firefox'lar ne getirecek Yorumları