Yüksek hızlı uydu genişbant internet!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 05-05-2011 (12:00)   Son Mesaj: 05-05-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    05-05-2011

    Yüksek hızlı uydu genişbant internet!

    Yüksek hızlı uydu genişbant internet!
    Yüksek hızlı uydu genişbant internet!



    Fransız internet servis sağlayıcısı Sat2Way, Tooway hizmeti için Skylogic ile anlaştı.

    Eutelsat Communications’ın genişbanttaki alt kuruluşu Skylogic ve Fransız internet servis sağlayıcısı Sat2Way arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Sat2Way, 2011 yılının ikinci yarısından sonra gelecek nesil Tooway™ hizmetini Eutelsat’ın güçlü ve yüksek veri akışlı uydusu KA-SAT üzerinden sağlayacağını açıkladı. Yapılan anlaşma Skylogic ve Sat2Way arasında uzun dönemli bir iş ortaklığını da beraberinde getiriyor. Sat2Way aynı zamanda, Eutelsat'ın HOT BIRD™ 6 uydusu kullanarak ilk nesil servis dağıtımını 2008’den bu yana yapıyor.

    Toplam 4 Milyon Avro değerindeki anlaşma 4 yılı kapsıyor. Sat2Way, Tooway’ın 10 Mbps.’e ulaşan genişbant hızı ile kullanıcılara farklı paket seçenekleriyle hizmet sunmayı planlıyor.

    Sat2Way satış öncesi çalışmaları ile 2 hafta içerisinde Tooway servisi için www.sat2way.fr ’den şimdiden 3 binden fazla abone talebi almış bulunuyor. Bu da Franda’daki uydu yayın potansiyelini göstermesi açısından oldukça önemli bir gelişme. IDATE’nin son analizlerine göre Fransa’da çoğunluğu kırsal bölgede oturan yaklaşık 400 bin konut ADSL hizmeti alamıyor.

    Sat2Way kurucusu Stéphane Ruelle, Eutelsat ile yapılan yeni işbirliği hakkında şunları söylüyor: “Şirket olarak uydu internet pazarına inanıyoruz ve eminiz ki tüketici genişbant servisi için Ka-band frekansları kullanmak en iyi çözüm. Sat2Way olarak Tooway’i seçtik çünkü Skylogic, KA-SAT’ın HOT BIRD™ 6 avantajlarını kullanarak bizim uzun dönemli strateji belirlemememize olanak tanıyor. KA-SAT’ın ekonomik modeli bizi genişbant servislerinin yüksek rekabetçi çeşitliliğini Fransa, Belçika ve İspanya gibi karasal ağlarla internete ulaşamayan tüketiciye hizmet vermeyi sağlıyor.”

    Skylogic CEO’su Arduino Patacchini ise konuyla ilgili olarak: “Avrupa’daki ilk 10 distribütörümüzden biri olan Sat2Way ile yaptığımız ek ticari anlaşmadan çok memnunuz. Yeni anlaşma, KA-SAT finansal kapasitesinin ve Avrupa’daki yüksek hızlı uydu genişbant servislerindeki rekabetçi talebin bir kanıtıdır.”

    70 Gbps’ı aşan hız kapasitesi ile Aralık 2010’da fırlatılan KA-SAT, rekabetçi fiyatlarla Avrupa ve Akdeniz bölgesindeki tüm ev ve işletmelere uydu servisi sağlayarak yeni bir çağ başlatıyor. Gelecek nesil iki yönlü wireless KA-bant spotbeam teknolojisi kullanan KA-SAT, bu sayede internet erişiminde yüksek bant aralığı maliyetlerini düşürüyor. İnternete fiber backbone (omurga) halkası ile bağlı olan ve Avrupa’nın farklı bölgelerine yerleştirilen 8 ana yer istasyonu ve uydusundan oluşan KA-SAT altyapısı, 2011’in ikinci yarısından sonra hizmet vermeye başlayacak.

    Tooway™ kullanım ekipmanları küçük bir uydu anteni ve Ethernet yolu ile PC’ye bağlı bir modemi kapsıyor. Kolay ve hızlı kurulumuyla her zaman kullanıma hazır internet erişimi sağlayan Tooway hizmetleri arasında VoIP ve evlere doğrudan uydu TV hizmeti de yer alıyor.

    Lisanslı distributör ağı ile Avrupa’ya servis sağlayan Tooway™, hizmet verdiği bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde müşterilerine, evden çalışanlara ve işyerlerine hızlı, esnek ve farklı fiyat seçenekleri sunuyor.

    Sat2Way hizmetleri için: www.sat2way.fr/home/nos-offres/
    Tooway™ hakkında daha fazla bilgi için: www.tooway.com





    Yüksek hızlı uydu genişbant internet! Yorumları