Huawei ve Superonline'dan dünyada bir ilk!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 05-05-2011 (12:00)   Son Mesaj: 05-05-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    05-05-2011

    Huawei ve Superonline'dan dünyada bir ilk!

    Huawei ve Superonline'dan dünyada bir ilk!
    Huawei ve Superonline'dan dünyada bir ilk!



    Huawei ve Turkcell Superonline Dünyadaki ilk yön ve dalga boyundan bağımsız ticari WSON Uygulamasını hayata geçirdi.

    Dünyanın dört bir yanındaki operatörlere yeni nesil telekomünikasyon ağı çözümleri sunan dünya lideri Huawei, Turkcell Superonline ile İstanbul Metro Şebekesindeki dünyanın ilk yön ve dalga boyundan bagımsız ticari WSON (wavelength switched optical network) uygulamasını başarıyla devreye aldı. ASON teknolojisinin gelişmiş bir versiyonu olan WSON, DWDM transmisyon şebekesi üzerinde optik seviyede anahtarlama yetilerine sahip olan bir teknolojidir.

    Türkiye’nin öncü ve yenilikçi operatörü olarak, sadece Türkiye’de değil, dünyada bir ilke imza atmalarının önemini belirten Turkcell Superonline Network Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhittin Sayin, “Dalga boyu ve yönden bagımsız anahtarlama yeteneğine sahip olan WSON uygulaması sayesinde, Turkcell Superonline şebekesinde akan çok yüksek bantgenişliğine sahip trafik, halihazırda mümkün olan en gelişmiş koruma mekanizmasıyla güvenli hale getirilmiştir. Bu uygulama Huawei İle birlikte, Turkcell Superonline’nın altyapı yatırımları ve jeostratejik konumu sayesinde dünyanın en yeni internet üssü olmaya aday İstanbul’da hayata geçirilmiştir.“ dedi.

    Huawei’nin aynı zamanda, Turkcell Superonline’nın ev kullanıcılarına ulaşan Aktif Ethernet erişim ve Pasif Optik Erişim Ağları erişim teknolojileri (GPON) çözümlerini sağlayan iki firmadan biri olduğunu belirten; Huawei Genel Müdürü Philip Zhihui Liang; Turkcell Superonline’ın “İpek Yolu’nu” “Fiber Yolu’na” dönüştürme vizyonu kapsamında Huawei olarak söz konusu yolun İstanbul Metro kısmını hali hazırdaki en yeni teknoloji ile mümkün olan en güvenli hale getirdiklerini belirterek söz konusu uygulama, ticari olarak da dünyada bir ilktir” dedi.

    Bunun yanı sıra, Huawei Turkcell Superonline Müşteri Yöneticisi Emre Altınok bu konuda, “Turkcell Superonline omurga ve metropol alan transmisyon sistemlerinin önemli bir kısmının devreye alınmasının ardından, şebekeyi çok daha akıllı ve güvenilir hale getirdik. Kuşkusuz, Türkiye’de ve ticari olarak dünyada ilk WSON etkin ağına sahip olan Turkcell Superonline’in hizmet kalitesi ve ağ güvenilirliği bakımından çıtayı yükseltmiştir.” dedi.

    Huawei ve Turkcell Superonline’ın birlikte tasarlayıp yoğun mühendislik çalışmaları sonucunda devreye alınmıştır. İstanbul Metro ASON uygulaması, geleneksel servislerin çalıştığı bir ağda hayata geçirilmesi ve içerdiği ileri (yön ve dalga boyundan bağımsız) optik anahtarlama teknolojisi kombinasyonu ile sayesinde ilk başarılı ticari örnek olma özelliğine sahiptir. Temel olarak ASON (Automatically Switch Optical Network) teknolojisi, uygulandığı ağda yer alan sistemler arasında gerçekleştirdiği akıllı sinyalleşme sayesinde, DWDM ve SDH şebekelerinde meydana gelebilecek çoklu sistem arızası ve/veya sistemler arası fiber kesintilerinde, arızanın oluştuğu hatta akan trafiğin herhangi bir kesinti yaşanmadan, alternatif hatlara kendiliğinden aktarılmasını sağlıyor.





    Huawei ve Superonline'dan dünyada bir ilk! Yorumları