Söz sırası Apple'da!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-28-2011 (21:00)   Son Mesaj: 04-29-2011 (09:28)    Cevap: 1    Gösterim: 633  

    04-28-2011

    Söz sırası Apple'da!

    Söz sırası Apple'da!
    Söz sırası Apple'da!



    Sizi izlemiyoruz, bu sadece veritabanı için...

    Apple, "casus iPhone" sjandalının ardından ilk kez konuştu; bakın kendini nasıl savundu...


    Apple, son günlerde en çok, kullanıcılarının yerini tespit ettiğine dair söylentilerle anılıyor. Konu hakkında daha önce "Biz izlemiyoruz, onlar izliyor " diyerek Android'i suçlayan Steve Jobs'un şirketi Apple, şimdi de bu durumun sadece veritabanları için yapıldığını söylüyor.Kendi sitesinde bu durumdan hoşlanmayan kullanıcılar için soru-cevap şeklinde bir yazı yayınlayan Apple, kullanıcıların konumlarını tespit etmediğini ve böyle bir planları olmadığını açıklıyor. Bu veritabanının, kullanıcıların kendi yerlerini daha kolay ve daha hızlı bulabilmelerini sağladığı belirtiliyor.

    İşte o yazıdan bir bölüm:iPhone'um neden bulunduğum konumu kaydediyor?
    iPhone sizin konumunuzu kaydetmiyor. Bu sadece size en yakın Wi-Fi noktalarını saptayabilmek, ihtiyacınız olduğunda da bu bilgiye anında erişebilmenizi sağlamak için yapılan bir veritabanı işlemi. Bir telefonun tam bir konumunun GPS uydusu tarafından çıkarılması, dakikalar alan bir süreçtir. Oysa iPhone, bu işlemi sadece birkaç saniyede yapabilir, hatta kapalı mekânlarda sadece Wi-Fi noktasını ve baz istasyonunu kullanarak telefonun konumunu bulabilir. Bu hesaplamalar, bir sürü iPhone'un bağlandığı Wi-Fi noktalarını saptayabilmek için şifreli ve kimlik bilgisi içermeksizin Apple'a gönderilmektedir.

    Kimlik bilgilerinin alınması söz konusu değil!

    Macrumors.com'a göre de Apple bu verileri kimlik bilgileri olmadan alıyor ve şifreli bir bağlantı kullanarak sizin kimliğinizi ifşa etmek için kullanmıyor.Apple, ayrıca önümüzdeki haftalarda yayımlanması beklenen bir güncelleme üzerinde çalışıyor. iOS platformuna gelecek olan bu güncelleme sayesinde Wi-Fi noktalarının miktarını düşürecek ve konum bulma ile alakalı servisler etkisizleştirildiğinde telefonun hafızasında bulunan konum bilgileri silinecek.







    Söz sırası Apple'da! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  04-29-2011, 09:28

    --->: Söz sırası Apple'da!


    külli yalan
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci