Avrupa ve dünyaya fiber bağlandık!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-28-2011 (11:00)   Son Mesaj: 04-28-2011 (11:00)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    04-28-2011

    Avrupa ve dünyaya fiber bağlandık!

    Avrupa ve dünyaya fiber bağlandık!
    Avrupa ve dünyaya fiber bağlandık!



    MedNautilus, deniz altından döşediği yeni fiber optik kablo ağı ile Türkiye’yi Avrupa ve dünyaya bağlıyor.

    MedNautilus, Türkiye’nin ilk özel uluslararası denizaltı kablo sisteminin Atina-İstanbul bağlantısını tamamlayarak İstanbul’u dünyaya bağlıyor.

    Akdeniz Bölgesi’nin en büyük özel iletişim ağına sahip olan MedNautilus’un yeni kablo ağı, Türkiye’nin uluslararası iletişim altyapısının güvenilirliğini ve kapasitesini önemli ölçüde yükseltip daha da güçlendiriyor. Operatörlerin hizmetine sunulan ağın aynı zamanda Türkiye’nin artmaya devam eden hızlı internet ihtiyacını da karşılaması amaçlanıyor.

    Telecom Italia Sparkle CEO’su Paolo Ferrari “Projeyi Türkiye gibi önemli bir iletişim pazarında faaliyet gösteren telekom operatörlerinin, internet servis sağlayıcılarının, medya şirketleri ve kuruluşlarının güvenilir ve yüksek hızda internet bağlantı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gerçekleştirdik” diyor.

    Yüksek kapasite ihtiyacı olan operatörlerin, medya şirketlerinin yanı sıra pek çok farklı kuruluşa büyük kolaylık getirmesi hedeflenen 3Tbps’lik (terabit) denizaltı kablo ağının uluslararası iletişime daha kaliteli ve daha fazla güvenlik getirmesi bekleniyor. Son teknoloji kullanılarak geliştirilen denizaltı fiber optik kablo, diğer kablolara kıyasla daha yüksek güvenlik ve kalitede veri iletişimi sağlayabildiğinden dolayı günümüzde iletişim ağlarının oluşturulmasında tercih ediliyor. Çoğu yerel operatörün hâlihazırda yer aldığı bir veri merkezi olarak da hizmet veren MedNautilus İstanbul Veri Merkezi, müşterilerin çözümlerini Türkiye çapında yaygınlaştırmasına da olanak sağlıyor.

    İstanbul’un hızlı ve güvenli internet altyapı ihtiyacı yeni kablo ağı ile karşılandı

    Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan ve İstanbul’daki internet bağlantısını hem daha hızlı hem de daha güvenli bir hale getiren proje hakkında Telecom Italia Sparkle CEO’su Paolo Ferrari şunları söylüyor: “İstanbul dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Projeyi böylesine önemli bir finans merkezinin güvenli ve hızlı bir internet altyapısına olan ihtiyacını göz önünde bulundurarak gerçekleştirdik. Yeni Atina-İstanbul denizaltı fiber optik kablo ağımız, İstanbul’u Bükreş ve Budapeşte üzerinden Viyana’ya bağlayan karasal fiber optik ağımızın kapasitesini ve yedekliliğini daha da güçlendirerek İstanbul’un dünya ile olan iletişimini daha da güvenli kılıyor.”

    Yeni kablo sistemi gelişmiş Telekom pazarının uluslararası bağlantı ihtiyaçlarını karşılıyor

    MedNautilus Telekomünikasyon Türkiye olarak böyle bir projeyi İstanbul’un hizmetine sunmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını belirten MedNautilus Türkiye Genel Müdürü Cem Doğrusöz ise proje ve son kullanıcıya sağlayacağı avantajlar hakkında şunları söylüyor: “MedNautilus’un bu son altyapı yatırımı, yüksek kalitede internet ve inovatif bağlantı çözümleriyle yüksek güvenliğe önem veren özel sektörden kamu sektörüne; uluslararası şirketlerden son kullanıcıya kadar herkese hızlı ve güvenli bir internet ve iletişim ağı sunuyor.”

    İstanbul’un en gelişmiş “veri merkezi” yeni IaaS çözümleri sunuyor

    Atina-İstanbul fiber optik kablo ağı Telecom Italia Sparkle grubu tarafından Akdeniz bölgesinde altyapı konusunda planladığı daha kapsamlı yatırımın önemli bir adımını oluşturuyor. Telecom Italia Sparkle Grubu hem toptan satış hem de kurumsal sektördeki sanallaştırılmış hizmetlere yönelik yoğun talebi karşılayabilmek için İstanbul, Atina ve Sicilya’da bulunan veri merkezlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Akdeniz’in bu en önemli noktalarında yer alan MedNautilus veri merkezleri sisteminin güçlendirilmesinin ve genişletilmesinin Telecom Italia Sparkle’ın ve MedNautilus’un uluslararası bağlantı hizmetlerine daha da değer katması bekleniyor. Planlanan yeni IaaS (Infrastructure as a Service) çözümleri 2011 yılının 4. çeyreği itibariyle MedNautilus İstanbul veri merkezinde kullanıma hazır olacak.

    MedNautilus’un İstanbul’da bulunan veri merkezi 3500 m2’lik bir alanda uluslararası kalite ve yüksek güvenlik standartları ile müşterilerinin her an artmakta olan enerji ve alan ihtiyaçlarına ölçümlenebilir çözümler sunuyor. Yeni kablo ağı sayesinde MedNautilus depolama, yedekleme ve “bulut bilişim” gibi en zorlu veri merkezi uygulamaları konusunda müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayarak onlara kaliteli ve yüksek güvenlikte bağlantı çözümleri sunuyor.





    Avrupa ve dünyaya fiber bağlandık! Yorumları