İnternetteki ofis harikaları!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-27-2011 (15:00)   Son Mesaj: 04-27-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 755  

    04-27-2011

    İnternetteki ofis harikaları!

    İnternetteki ofis harikaları!
    İnternetteki ofis harikaları!



    En iyi 5 çevrim içi ofis uygulaması!

    PC'nize mutlaka bir ofis paketi kurmanıza gerek yok: Bu 5 alternatif tamamen internetten çalışıyor!


    Ofis yazılımlarında bulut özelliklerini çekici kılan üç önemli özellik mevcut: İnternet bağlantısı olan herhangi bir sistemden dosyalarımıza erişebilmemiz, kolay dosya paylaşımı ve otomatik yedekleme / sürümlere ayırma. Bu tür araçların kullanımı MS Office kadar kolay olmayabilir ve onun kadar işlev içermeyebilir ancak birçok temel özelliğe sahip ve kişisel kullanım için ücretsiz olmaları, onları çekici kılmaya yetiyor.'Bulut' için henüz erken de olsa çevrim içi teknolojiler büyük bir hızla gelişiyor ve yeni alternatifler hızla ortaya çıkıyor. İşte bazı çevrim içi ofis araçları.
    Google Docs

    İlk açıldığı zamanlar oldukça ilkel görünen Google Docs, zamanla gelişti ve şimdi Microsoft Office'e çok daha fazla benziyor. Docs, Office'in gücü yanına yaklaşamasa da herkesin temel kelime işlem, tablo işlem, sunum ve basit vektör çizimleri ihtiyacını karşılıyor. Office dosya biçimleri de destekleniyor.Google Docs'da düzenleme yaparken bağlantınızın kesilmemesi gerekiyor ve çevrim dışı düzenleme sunulmuyor.


    Microsoft Office Web Apps

    Office'in bedava bir sürümünü internet üzerinden sunmak Microsoft için bir nevi kumar olacağından, Office Web Apps'ın masaüstü Office programlarıyla rakip olmaması şaşırtıcı değil. Örneğin, Excel WebApp ile temel hesap tabloları ve grafikler oluşturabilirsiniz ancak sunulan araç çubuğuna baktığınızda masaüstü Excel'e kıyasla çok daha az şey yapabildiğinizi görüyorsunuz. Ancak basit hesap tabloları için oldukça yeterli. Ancak Word'ün çevrim içi sürümü için aynı şeyi söylememiz mümkün değil. Bizi tam genişlikli bir metin kutusuna yazmaya zorlayan çevrim içi Word'u kullanmak adeta bir işkence. OneNote'un çevrim içi sürümü ise oldukça iyi ve uygulamanın tam sürümünü satın almaktan sizi kurtarabilir.
    Zoho

    Zoho, çevrim içi ofis uygulamalarının en iyisi. Zoho, metin düzenlemeden muhasabeye, hesap tablolarından sunumlara, e-postadan takvime ve çok daha fazla işlev sunuyor. Kişisel kullanım için ücretsiz olan site, iş kullanımından gelir elde etmeyi umuyor. İşlevsellik konusunda, sunulan uygulamalar diğerleriyle rahatlıkla yarışabilecek düzeyde.


    ThinkFree Online Office

    Yazımızdaki tek JavaScript çevrim içi ofis uygulaması olan ThinkFree'nin açılmasını beklemek zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Ancak açıldığında gerçek bir Ofis uygulamasına çok benziyor ve çok iyi bir iş çıkartıyor. Belge düzenleyicisi oldukça iyi ve Word 2003'e rakip olacak nitelikte.
    Acrobat.com

    Adobe'un Flash tabanlı çevrim içi Office yazılımı diğerlerine göre önemli bir yenilik sunmuyor ve Flash tabanlı olması nedeniyle çok daha yavaş. Ancak sunduğu üç anahtar özellik, paketi çekici kılabilir: Buzzwords adındaki belge düzenleme aracı, Labs adındaki sunum hazırlama aracı ve Beta adındaki hesap tablosu oluşturma aracı.


    Live Documents

    Live Documents da Flash tabanlı bir ofis paketi, ancak paket Adobe'unkinden biraz daha gösterişli. Live Documents, klasik menü ekranları yerine klasörler, Google Docs içe aktarma ve OS X stili dock ile tam bir sanal masaüstü sunuyor. Uyarılar, görevler, kelime işlemci, tablo işlemci ve sunum oluşturma uygulamaları pakete dahil.





    İnternetteki ofis harikaları! Yorumları