BlackBerry’e devlet müdahalesi   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-27-2011 (13:00)   Son Mesaj: 04-27-2011 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    04-27-2011

    BlackBerry’e devlet müdahalesi

    BlackBerry’e devlet müdahalesi
    BlackBerry’e devlet müdahalesi



    Arabistan’ın önde gelen telefon şirketi Emirati yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, BlackBerry servislerinde güvenlik amacıyla kısıtlamaya gidileceği bildirildi.

    Çoğunluk hissesi Birleşik Arap Emirlikleri’ne sahip Emirati ile Etisalat telefon şirketleri, yirmiden fazla BlackBerry hesabı olan şirketlere kısıtlama getiriyor. Yeni sistemin bir çok uluslaraarası şirket ile devlet acentaları tarafından kullanıldığının altını çizen yetkililer, bu sistem ile telefonlarda güvenli iletişimin sağlanacağını belirttiler.Haftaya uygulamaya geçeceği belirtilen kısıtlama ile BlackBerry akıllı telefon kullanıcıları arasında gerçekleşen bilgi alışverişinin yerel otoriteler tarafından denetlenmesinin kolaylaşacağı belirtildi.

    Mevcut denetimsizliğin, ülke için kanuni, sosyal ve güvenlik endişeleri oluşturduğu kaydedildi.
    Ülkede faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketi Du’nun CEO’su Osman Sultan tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların e-posta, internet dolaşım hizmetleri ve mesajlaşma servislerine ulaşmada herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacakları bildirildi.

    Telekomünikasyon firması Du’nun Genel Müdürü Osman Sultan, yaptığı açıklamada, kullanıcıların email, web tarayıcısı ve mesajlaşma servislerinin kulanımında müşterilerinin problemle karşılaşacağını düşünmediğini söyledi.UAE’nin geçen yıldan beri akıllı telefon politikalarını takip ederek düzenleyicilerle iletişim içinde oldukları belirtildi.







    BlackBerry’e devlet müdahalesi Yorumları