Facebook'un yarısını kaybedebilir!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-15-2011 (16:00)   Son Mesaj: 04-15-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    04-15-2011

    Facebook'un yarısını kaybedebilir!

    Facebook'un yarısını kaybedebilir!
    Facebook'un yarısını kaybedebilir!



    Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook daha çok kavgalara neden olacak gibi. Yeni bir iddia, kurucu Zuckerberg'e pahalıya patlayabilir.

    Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in yeni bir iddia nedeniyle başı yine ağrıyacak gibi görünüyor. Zira, ortaya çıkan e-postalar, Zuckerberg'in sitenin kurulma aşamasında bir mali destekçiyle yarı yarıya hisse paylaşımı konusunda anlaştığını gösteriyor. New York'ta yaşayan Paul Ceglia, Zuckerberg'in kurulma aşamasında 1000 dolarlık destek karşılığında kendisine sitenin yüzde 50 hissesini teklif ettiğini öne sürüyor ve yazışmalarının anlaşmalarını kanıtladığını savunuyor.

    Bu yeni iddia, Zuckerberg'in Facebook fikrinin kendilerinden çalındığını iddia eden Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşlere karşı yasal mücadelesini kazanmasından birkaç gün sonra ortaya çıktı.

    Ceglia'nın açtığı dava ise, Temmuz 2003'ten Temmuz 2004'e kadar ikili arasındaki e-posta yazışmalarına dayanıyor. 2004 Facebook'un kurulduğu yıl.

    Ceglia, aslında geçen yılkendisi ve Zuckerberg arasında yapıldığını iddia ettiği bir ivaz karşılığı çalışma sözleşmesi olduğu iddiasıyla dava açmıştı. E-postalar yeni kanıt olark mahkemeye sunuldu.

    Ceglia, Zuckerberg'in sitenin popülerliği konusunda kendisini aldattığını öne sürüyor. Dava dilekçesinde "Zuckerberg, Ceglia'ya kasıtlı olarak sitenin başarısız olduğu yalanını söylemiştir. Siteyle ilgilenemeyecek kadar yoğun olduğunu, siteye olan ilgisini kaybettiğini ve kapatacağını söylemiştir" deniliyor.

    Ceglia, yaptıkları anlaşmaya göre, dünyanın dört bir yanında 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Facebook'un yarı hissesinin sahibi olduğunu öne sürüyor. Ceglia'nın savunmasını dünyanın en büyük hukuk bürolarından DLA Piper üstlendi.

    Facebook'un avukatlarından Orin Snyder ise iddiaları 'gülünç' diye niteledi.







    Facebook'un yarısını kaybedebilir! Yorumları