Fujitsu, HPC hizmetlerini güçlendirdi!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-15-2011 (12:00)   Son Mesaj: 04-15-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    04-15-2011

    Fujitsu, HPC hizmetlerini güçlendirdi!

    Fujitsu, HPC hizmetlerini güçlendirdi!
    Fujitsu, HPC hizmetlerini güçlendirdi!



    Fujitsu, satın aldığı Alman firması ICT AG ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesine sunduğu Yüksek Performanslı Hesaplama (HPC) hizmetlerini güçlendirdi.

    Bu alanda 30 yıllık deneyime sahip Fujitsu, bilgisayar sistemleri ile bileşenlerinin geliştirilmesi ve pazarlanması konusunda uzman ICT AG ile bundan böyle müşterilerine daha geniş bir yelpazede
    hizmet sunacak. Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, mühendislerin ve bilim adamlarının yenilikçi buluşlar geliştirmelerini sağlayan HPC (Yüksek Performanslı Hesaplama) danışmanlık ve entegrasyon hizmetlerini gerçekleştirdiği satın alımlar sayesinde genişletti. Bu konuda uzman Alman ICT AG firmasını satın alan Fujitsu, hem uzmanlığı güvence altına alırken, hem de müşteri yelpazesini genişletti.

    Fujitsu Yüksek Performanslı Hesaplama hizmetlerinde EMEA'daki gücünü artırdı

    1 Nisan 2011 itibariyle geçerli olan satın alma, Fujitsu'nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki HPC pazarına olan taahhüdünü pekiştiriyor. Fujitsu, EMEA'da raf tipi ve blade tipi sunucu sistemleri, middleware ve InfiniBand ağlarının da dâhil olduğu, x86 PRIMERGY sunucuları temel alan HPC kümelerini sunuyor. Bu portföy, benchmarking, sertifikasyon ve entegrasyon konularında yeni uzmanlıklarla güçleniyor.

    Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    "HPC, büyüme açısından heyecanlı bir pazar ve önümüzdeki yıl x86 sunucu iş hacmimizin %20'sini oluşturacağını düşünüyoruz. Fujitsu'nun PRIMERGY sunucuları temel alan HPC kümelerine ICT'nin kapsamlı uzmanlığını ekledik. Böylece müşterilerimizin simülasyonları daha hızlı yapmalarına, daha başarılı bir şekilde gelişmelerine ve pazarlama faaliyetlerini hızlandırmalarına yardımcı oluyoruz."

    Fujitsu'nun HPC alanında 30 yılın üzerinde deneyimi bulunuyor

    Fujitsu'nun Avrupa'da sunduğu HPC hizmetleri, 30 yılı aşkın deneyim ve gelişime dayanıyor. Japonya HPC pazarının lideri olan Fujitsu, güçlü bilgisayar sistemlerini uygulamaya almış bulunuyor. Fujitsu, bilgisayar destekli mühendisliğin yanı sıra, HPC çözümlerine olan talebin giderek arttığı biyometri, finansal risk modellemesi, dijital içerik oluşturulması ve özellikle 3D bilgisayar grafikleri gibi yoğun hesaplama gerektiren alanları da destekliyor.

    Galler bölgesindeki üniversitelerde Fujitsu HPC altyapısı

    ICT'nin müşterileri de artık Fujitsu'nun global ağından ve geniş yelpazedeki iş ortaklarından yararlanabiliyor. Örneğin, Galler üniversiteleri, Galler ekonomisi için stratejik önemi olan bir projede Fujitsu'nun HPC altyapı ve birleşik hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Hem üniversitelerden hem de endüstriden erişimi mümkün olan sistem sayesinde yüksek hesaplama imkânı oluşmuş bulunuyor.

    PRIMERGY sunucular HPC platformları olarak sunuluyor

    Fujitsu müşterilerine zengin HPC platform seçenekleri sunuyor. Bunlar arasında yüksek ölçeklenebilirliği olan Bulut sunucu altyapısı platformu PRIMERGY CX1000 ve tek şasili dinamik sunucu altyapısı PRIMERGY BX900 bulunuyor. Yeni sistemlerin mevcut altyapıya hızla eklenmesini isteyen kuruluşlar ise HPC kümelerinin temeli olarak PRIMERGY RX200 raf tipi sunucuları tercih ediyor.







    Fujitsu, HPC hizmetlerini güçlendirdi! Yorumları