Çalışana 3 e-posta attı şirket stratejisini çizdi   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-14-2011 (15:00)   Son Mesaj: 04-14-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    04-14-2011

    Çalışana 3 e-posta attı şirket stratejisini çizdi

    Çalışana 3 e-posta attı şirket stratejisini çizdi
    Çalışana 3 e-posta attı şirket stratejisini çizdi



    Bir dönem cep telefonu denildiğinde tüm dünyada akla ilk gelen isimlerden olan Nokia, akıllı telefon çağı başladığından beri iPhone, BlackBerry ve diğer markalara kaybettiği mevziyi yeniden kazanmak için büyük savaş veriyor.

    145 yıllık şirketin tarihinde Finlandiya vatandaşı olmayan ilk CEO olan Stephen Elop, radikal değişiklikler yapmak için sıradışı yöntemlere başvuruyor. Financial Times gazetesinin haberine göre göreve geldikten kısa bir süre sonra Kanadalı Elop, tüm çalışanlara bir e-posta göndererek 3 soru sordu.

    Bunlar, “Sizce neyi değiştirmem gerekiyor, sizce neyi değiştirmemem gerekiyor ve hangi konuyu gözden kaçıracağımdan endişe ediyorsunuz?” sorularıydı.Windows Nokia’ya sızdı

    Kendisine gelen yüzlerce e-posta metnini değerlendiren Elop, şirketle ilgili yeni stratejisini de bu yorumlar ışığında hazırladı.

    Elop, Nokia’nın akıllı telefonlar için yıllardır üzerinde çalışarak geliştirdiği Symbian ve Meego yazılımları yerine yeni nesil telefonlarda kullanmak üzere Microsoft’un bir yazılım geliştirmesi için anlaşma yaptı.
    Nokia’nın Microsoft’tan transferi Elop, Symbian işletim sistemi yerine aslında pazarda o kadar da beğeni toplamayan Microsoft’un mobil işletim sistemini (Windows Mobile) seçti. Bununla birlikte atılan bu adımı şirketin geleceği adına büyük risk olarak görenler de var.





    Çalışana 3 e-posta attı şirket stratejisini çizdi Yorumları