"Türkiye'de muhalifleri ABD eğitiyor"   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-13-2011 (01:00)   Son Mesaj: 04-13-2011 (01:00)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    04-13-2011

    "Türkiye'de muhalifleri ABD eğitiyor"

    "Türkiye'de muhalifleri ABD eğitiyor"



    ABD'nin 2008 yılından beri Lübnan, Türkiye ve Irak gibi ülkelerde 5 binden fazla rejim karşıtını sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını korumaları için eğittiği iddia edildi.

    Los Angeles Times gazetesinin "Cep telefonlarının bile güvenliği olmadığı yerde" başlıklı haberinde, yetkililerin internet ve telefon üzerinden muhaliflere baskı uyguladığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde 5 binden fazla siyasi aktivistin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 100'den fazla kursa gönderildiği belirtildi.Haberde, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin rejim değişikliği isteyenlerin örgütlenmesini hızlandırdığı, ancak yerel istihbarat ve güvenlik kuruluşlarının, baskı amacıyla elektronik faaliyetleri yakından takip ettiği ifade edildi.

    ŞİFRE YÖNTEMİ ÖĞRETİLİYOR

    Habere göre, kurslarda yoğun olarak elektronik posta ve Facebook kullanan aktivistlere, ABD fonuyla geliştirilen, kullanıcının bulunduğu yeri ve kimliğini gizleyen şifrelenmiş internet tünellerini kullanmaları öğretiliyor.

    Katılımcılara ayrıca, cep telefonlarındaki mesajları korumak için şifreleme yazılımının nasıl yükleneceği ve kullanılacağı da gösteriliyor.

    Gazete, ABD'nin son insan hakları raporuna dayanarak, 40'tan fazla hükümetin internete erişimi kısıtladığına, bunların önemli bir bölümünün de muhaliflere yönelik casusluk çabalarında siber araçları kullandığına dikkat çekti.

    Gazeteye açıklama yapan ABD yetkilileri, kullandıkları yöntemin yanlış kişilerin eline geçmesinden endişe etmediklerini, çünkü birçok terör örgütünün bu yöntemden haberdar olduğunu söyledi.

    Dışişleri Bakanlığı da, kursa katılanları kimliklerini gizlemek amacıyla programın içeriğiyle ilgili ayrıntı vermedi.

    ABD Kongresi'nin 2008'den beri program için 50 milyon dolarlık bir ödenek sağladığı kaydedilen haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın şimdiye kadar bu kaynağın sadece 20 milyon dolarlık kısmını harcadığı belirtildi.







    "Türkiye'de muhalifleri ABD eğitiyor" Yorumları