Medya oynatıcı bilgisayarla birleşirse…   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-13-2011 (01:00)   Son Mesaj: 04-13-2011 (01:00)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    04-13-2011

    Medya oynatıcı bilgisayarla birleşirse…

    Medya oynatıcı bilgisayarla birleşirse…
    Medya oynatıcı bilgisayarla birleşirse…



    Asrock’un Türkiye distribütörü DataStar, ‘ev sineması bilgisayarı’ olarak tanımlanabilecek, hem PC, hem medya center özelliklerine sahip yeni bir ürünü satışa sundu.

    Asrock ION 3D serisi ürün, oyun oynamaktan film indirmeye ve izlemeye, internete bağlanmaktan iPhone ile birlikte çalışmaya değin çok çeşitli uygulamaya olanak sağlıyor.

    DataStar, Asrock’un medya oynatıcı, medya center ve PC’yi bir araya getiren ‘Home Theather PC’ ürünü ION 3D serisini satışa sundu. Mini bir PC gibi içinde RAM’i ve sabit diski bulunan, HDMI ve Blu-ray desteği olan bu ürün film izlemekten oyun oynamaya, internete bağlanmaktan iPhone’unuzu ‘game joistic’ gibi kullanmaya değin pek çok işleve sahip.Asrock ION 3D’nin 152B modelinde Intel Atom D525 Dual Core işlemci bulunuyor. 2 GB belleği ve 320 GB sabit diski bulunan ürün ayrıca 2.5 inçlik diskleri de destekliyor. Kablolu ve kablosuz internet bağlantısını destekleyen üründe HDMI yuvasının yanı sıra ikisi USB 3.0 olmak üzere toplam 8 adet USB girişi bulunuyor. Oldukça zengin bağlantı seçeneği sunulan üründe ayrıca DVI, VGA, S/PDIF yuvaları da yer alıyor. Ürünün en önemli özelliklerinden biri de iPhone’u ürünle birlikte sunulan ücretsiz bir yazılım ile oyun konsolu gibi kullanabilme. Bu cihazları Asrock ION’a bağlayarak aynı bir oyun konsolundaki gibi oyunlar oynamak mümkün oluyor.

    Şık tasarım ve sessiz çalışma
    Küçük ve şık bir tasarıma sahip olan Asrock ION 3D, çok sessiz çalışması ile de dikkat çekiyor. Üründe harici bir adaptör kullanıldığını belirten yetkililer, sessizliğin de bu sayede sağlandığını ifade ediyorlar. Bu da özellikle film izleme ve müzik dinleme gibi uygulamalarda önemli bir rahatlık sağlıyor.Hem medya oynatıcı, hem medya merkezi, hem de bilgisayar özellikleri bulunan ürünün bir başka avantajı ise Blu-ray disk okuyucusunun olması. Bunun yanı sıra Asrock ION 3D serisinde iPhone’u yüzde 40 daha hızlı şarj etmeyi sağlayan bir uygulama seçeneği de bulunuyor

    Tam fonksiyonlu bir uzaktan kumandası olan ürünün kurulumu ve kullanımı da basit. Uygulama ve sürücü DVD’si tek tıklama ile tüm yazılımları ve sürücüleri kolayca kurmayı sağlıyor. Ürünle birlikte Norton Antivirüs, Power DVD gibi yazılımların deneme sürümleri de veriliyor.

    Asrock ION 3D 152B modelinin bazı teknik özellikleri ise şöyle:
    - Intel Atom D525 Dual Core işlemci,
    - Microsoft Windows 7, Vista, XP işletim sistemleri ile uyumlu,
    - 2 GB DDR2 800Mhz bellek,
    - NVIDIA GT218-ION ekran kartı (NVIDIA 3DTV oynatabiliyor),
    - 320 GB sabit disk (2.5 inç SATA HDD desteği var),
    - 2 x USB 3.0 yuvası, 6 x USB 2.0 yuvası,
    - 1 adet HDMI yuvası,
    - Gigabit LAN,
    - 7.1 CH HD ses,
    - 1T2R 802.11b/g/n kablosuz bağlantı,
    - Uzaktan kumanda,
    - 195 x 70 x 186 mm boyutlarında,
    - NVIDIA 3D TV Play yazılımı,
    - Fiyat: 549 USD+KDV





    Medya oynatıcı bilgisayarla birleşirse… Yorumları