Yavaş Firefox'un suçluları!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-05-2011 (19:00)   Son Mesaj: 04-05-2011 (19:00)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    04-05-2011

    Yavaş Firefox'un suçluları!

    Yavaş Firefox'un suçluları!
    Yavaş Firefox'un suçluları!



    Mozilla, Firefox eklentilerini hızlandıracak!

    Firefox'un açılışı çok mu yavaş? Mozilla, bu yavaşlığın ilk 10 suçlusunu buldu bile...


    Eklentiler, Firefox'a yeni özellikler eklemede ve güvenliği artırmada oldukça önemliler; ancak aynı zamanda tarayıcınızı ciddi bir biçimde yavaşlatabiliyorlar. Mozilla ise bu performans düşmanı eklentilere karşı hakerete geçti.Firefox'un performansının kullanıcılar için çok önemli olduğunu söyleyen Mozilla ürün müdürü Justin Scott, bazı eklentilerin önemli bir yavaşlığına neden olmadığını ancak bazılarının Firefox'u gerçekten yavaşlattığını söyledi.

    Mozilla'nın araştırmasına göre her eklenti, Firefox'un açılışını yüzde 10 uzatıyor. Tarayıcınızda 10 ekleti yüklü ise bu açılışın iki kat uzaması anlamına geliyor.

    Mozilla'nın yavaş eklentileri ortaya çıkarmak için gerçekleştirdiği teste göre en yavaş eklentiler FoxLingo Translator/Dictionary ve geliştiricilere yönelik eklenti Firebug.

    Firefox'u en çok yavaşlatan 10 eklenti

    Bu listenin yanında, Firefox eklenti galerisinde tarayıcı yüzde 25 veya daha fazla yavaşlatabilen eklentiler hakkında bir uyarı görüntülenecek.Firefox'unuz yavaş çalışıyorsa kullanmadığınız eklentilerinizi devre dışı bırakarak (eklenti yönetisicinde ilgili eklentinin yanındaki 'Etkisizleştir' düğmesine basarak) veya kaldırarak tarayıcınızı hızlandırabilirsiniz.



    Yavaş Firefox'un suçluları!




    Yavaş Firefox'un suçluları! Yorumları