Fujitsu’ya ‘Enerji Verimliliği Göstergesi’ sertifikası   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-05-2011 (16:00)   Son Mesaj: 04-05-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    04-05-2011

    Fujitsu’ya ‘Enerji Verimliliği Göstergesi’ sertifikası

    Fujitsu’ya ‘Enerji Verimliliği Göstergesi’ sertifikası
    Fujitsu’ya ‘Enerji Verimliliği Göstergesi’ sertifikası



    Fujitsu’nun PRIMERGY RX300 S6 sunucusu SAP Sunucu Gücü Kalite Testi’nde sağladığı yüksek enerji verimliliği nedeniyle ‘Enerji Verimliliği Göstergesi’ sertifikasının sahibi oldu.

    1993 yılından beri çevreyi koruma amacıyla çok farklı programlar yürüten, ürün ve hizmetlerini de aynı duyarlılıkla tasarlayıp sunan Fujitsu’nun PRIMERGY RX300 S6 ile aldığı sonuçlar, teknoloji üreten firmalar için emsal niteliğinde.Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu’nun PRIMERGY RX300 S6 sunucusu SAP Sunucu Gücü Kalite Testi’nde başarılı sonuçlar aldı. 8 Aralık 2010’da Augsburg, Almanya’da test edilen sunucu 14 Şubat 2011’de Enerji Verimliliği Göstergesi - 18.3 Watt/kSAPS sertifikasının sahibi oldu.

    Sunucu seçiminde performans derecelerine ek olarak, enerji verimliliğinin de önemli bir unsur olarak karşımıza çıktığı günümüzde Fujitsu, PRIMERGY RX300 S6 sunucusuyla önemli bir başarıya imza attı. Aldığı bu sonuç Fujitsu’nun müşterilerine doğal kaynakları koruyan teknolojiler sunduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

    Testler nasıl yapılıyor?

    SAP Sunucu Gücü Kalite Testi, SAP ortamında sunucuların kullandığı güç miktarını değerlendiriyor. Test kriterleri CPU, bellek, üç katmanlı kurulumlarda ise sunucular arasındaki ağ bağlantılarının kullandığı güç miktarlarından oluşuyor. Testin ana enerji verimliliği göstergesi ise watts/kSAPS.

    Fujitsu doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyor

    Fujitsu, 1993 yılından beri çevreyi koruma programlarına önemli kaynaklar tahsis ediyor. Bu doğrultuda çevreye uyumlu ürünler geliştiren şirketin kurum kültüründe topluma, çevreye ve doğaya katkı sağlamak büyük önem taşıyor.

    Fujitsu ekosisteminin de çevreci olması için çalışıyor

    Bilişim Teknolojilerinin çevreye olan etkisini azaltmaya büyük önem veren Fujitsu, Yeşil Tedarik Poliçesi kapsamında çevreci bakış açısını iş ortaklarına da yansıtıyor. Green Grid üyesi olan Fujitsu, dünya çapında veri merkezlerinin enerji tüketimini azaltmayı amaçlıyor. İklim Koruyucu Bilişim İnsiyatifi’ne de üye olan şirket ürün ve hizmetlerini de çevreci yaklaşımı doğrultusunda geliştiriyor. 2005 yılında Birleşmiş Milletler Global Anlaşması’na katılan Fujitsu’nun 2006 yılından beri Global ISO14001 sertifikası bulunuyor.

    PRIMERGY sunucular enerji verimliliğine odaklanarak tasarlanıyor

    Fujitsu, PRIMERGY sunucularını ENERGY STAR ve CSCI standartları gibi enerji standartlarına uygun bir şekilde tasarlıyor. Verimlilik, güvenilirlik ve performansa odaklanan Cool Safe tasarımı kullanılıyor. Enerjiyi verimli kullanan güç kaynağı birimleri, güç izlemesi ve kontrolü sunan PRIMERGY ServerView Management Suite ve kule tipi, raf tipi ve blade tipi sunucular için geliştirilmiş olan hava akımı birimleri de bu doğrultuda geliştirilmiş olan Fujitsu ürünleri arasında yer alıyor.

    Blade teknolojisini esas alan BT teknolojileri de enerji verimliliğini destekliyor

    Donanımların gelişmiş özelliklerinin yanı sıra sunucu ve bellek konsolidasyonu ve sanallaştırma gibi Blade teknolojisini esas alan BT teknolojileri de enerji verimliliğini destekliyor. Fujitsu’nun Veri Merkezi Verimlilik Değerlendirmesi gibi yenilikçi uygulamaları kurumların enerji verimliliklerini değerlendirmesine ve optimize etmesine yardımcı oluyor.

    Fujitsu’nun enerjiyi verimli kullanan sunucularını görmek için http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/e_efficient.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Fujitsu’nun SAP Sistem Kontrolü Hizmeti de önemli bilgiler sunuyor

    Enerji verimliliği konusunda SAP ortamının optimum bir şekilde boyutlandırılması da önem taşıyor. Fujitsu SAP Sistem Kontrolü Hizmeti bu kapsamda önemli bilgiler sunuyor. Bu hizmet yüksek performansın önündeki engellerin aşılması, bir üst modele geçiş, taşıma ve konsolidasyon projelerini desteklemek için geliştirilmiş bulunuyor. SAP Sistem Kontrolü Hizmeti performans, kullanım ve cevap verme uygulamalarını şeffaflaştırarak bu tür projelerde faydalı olacak önerilerde bulunuyor.

    Fujitsu SAP Sistem Kontrolü Hizmeti hakkında daha fazla bilgi için http://ts.fujitsu.com/services/integration_services/sap.html adresini ziyaret edebilirsiniz.







    Fujitsu’ya ‘Enerji Verimliliği Göstergesi’ sertifikası Yorumları