Cep'te “HD Ses” Teknolojisi Türkiye'de!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-02-2011 (13:00)   Son Mesaj: 04-02-2011 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 811  

    04-02-2011

    Cep'te “HD Ses” Teknolojisi Türkiye'de!

    Cep'te “HD Ses” Teknolojisi Türkiye'de!
    Cep'te “HD Ses” Teknolojisi Türkiye'de!



    Vodafone Türkiye, sesli görüşmelerde yüksek ses kalitesi ve netliği sağlayan ve “HD (High Definition) Ses” olarak bilinen AMR WB pilot uygulaması başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

    Vodafone Türkiye, “HD (High Definition) Ses” adıyla da bilinen teknolojinin pilot uygulamasını başarı ile gerçekleştirerek, Türkiye’de bir ilke daha imza atmış oldu. “HD Ses” kalitesinde telefon görüşmesini yapılmasına imkan veren pilot uygulama İstanbul’da (Beşiktaş, Levent, Şişli, Ulus, Mecidiyeköy, Ortaköy, Maslak, İstinye, Tarabya, Emirgan bölgeleri) ve Erzurum şehir merkezinde gerçekleştirdi. Vodafone Türkiye yakın bir zaman içerisinde hizmeti tüm Türkiye’de sunmaya başlayacak. “HD Ses” teknolojisinde şu anda kullanmakta olduğumuz 300-3400 Hz bandı yerine 50-7000 Hz bandını, yani daha geniş bir bant kullanılıyor. Bu da cep telefonu kullanıcılarına daha fazla verinin taşınmasıyla, daha doğal ve daha anlaşılabilir bir sesle iletişim kurma fırsatı sunuyor. “HD Ses” “AM radyo dinlemekten, CD dinlemeye geçmek” gibi bir hissin yaşanmasını sağlıyor. Özellikle gürültülü ortamlarda daha net ve kaliteli iletişim kurulabilmesini sağlayan “HD Ses” teknolojisi, gizlilik gerektiren konuşmalarda da daha düşük bir sesle görüşme yapılsa bile karşı tarafın çok daha rahat ve net duyabileceği şekilde konuşma imkanı veriyor.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kenneth Tunnicliffe şöyle konuştu: “Müşterilerimizin kayıtsız şartsız memnuniyetini hedefliyoruz ve bunun için son teknolojilerin Türkiye’de uygulanması konusunda da liderlik yapıyoruz. Yaptığımız “HD Ses” pilot uygulamasını de bu yönde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Zira GSM Association verilerine göre az sayıda operatörün uyguladığı bu teknolojinin Türkiye’deki ilk uygulama testlerini başlattık. Küresel mobil iletişim sektöründeki yenilikleri Türk tüketicisinin kullanımına en hızlı biçimde sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

    “HD Ses” teknolojisini kullanarak görüşme yapabilmek için 3G kapsama alanında bulunan ve “HD Ses” destekli şebekenin bulunduğu bir bölgede “HD Ses” destekli cihazları kullanmak gerekiyor. Aralarında Nokia N8/C6/C7/E6/E7, HTC Desire HD, Sony Ericsson X8, Xperia Arc, Samsung Omnia 7GT-18700 gibi telefon modellerinin de bulunduğu 25 civarında telefon “HD Ses” özelliğini destekliyor.







    Cep'te “HD Ses” Teknolojisi Türkiye'de! Yorumları