Gerçek bir insan suratı gibi! (Video)   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-01-2011 (16:00)   Son Mesaj: 04-01-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 749  

    04-01-2011

    Gerçek bir insan suratı gibi! (Video)

    Gerçek bir insan suratı gibi! (Video)
    Gerçek bir insan suratı gibi! (Video)



    Yeni bir sistem ile mimiklere kadar sanal bir insan suratı yaratılabiliyor.

    Bristol'daki "University of the West of England" üniversitesi Machine Vision Laboratory'de Melvyn Smith ve bir ekip ultra yüksek çözünürlüklü, yüzde değişen ifadeleri yakalayan bir yüz tanıma teknolojisi geliştiriyorlar.New Scientist'e göre, bu teknolojinin havalimanlarındaki biometrik tanımlamalarda ya da tıbbi teşhis gereçleri olarak faydalı olabileceği düşünülüyor.

    Video'da görüldüğü üzere suratı buruşturmak gibi, kişiyi tanımlayan yüz mimikleri yeni 4D sistemi ile tespit edilebiliyor.

    LED'ten gelen ışık titreşimleri ile insan yüzü aydınlatılırken bu yüzün 2 boyutlu görüntüleri tek bir kamera ile kayıt ediliyor. Gölgeleme bilgisi kullanılarak, bir algoritma yüz modeli oluşturmak için deri rengini ve yüz şeklini belirliyor. 3 boyutlu yüz oluşturulurken, iki boyutlu görüntünün bir sonraki sekansı halihazırda yakalanıyor. Bu da, gerçek zamanlı olarak bilgisayarın pozisyon ve ölçeği değişebilen, üç boyutlu mimik değiştiren bir yüzü oluşturmasına yardımcı oluyor.

    Smith, kendi teknolojilerinin piksel altı çözünürlükte hareketli yüzü yakalayan ilk teknoloji olduğunu söylüyor. Bu teknolojide kullanıcı, pozu ve ışıklandırmayı gerçek zamanlı olarak değiştirerek modelle etkileşime girebiliyor.

    Değişen ifadeleri olan hareketli yüz analizinin sağlık uzmanlarına fayda sağlayabileceği, felç tedavilerinde, yüz ameliyatlarında ve nörolojik sorunlarda yardımcı olabileceği düşünülüyor.

    Ama asıl ilgiyi herhalde gerçek zamanlı internet oyunlarında, birebir kendisine benzeyen sanal karakterini kullanmak isteyen insanlar gösterecek.


    Video:







    Gerçek bir insan suratı gibi! (Video) Yorumları