AB "Siber Saldırı" altında!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 03-25-2011 (12:00)   Son Mesaj: 03-25-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    03-25-2011

    AB "Siber Saldırı" altında!

    AB
    AB "Siber Saldırı" altında!



    Avrupa Birliği'nde yapılan siber saldırının öncekilerden daha büyük olduğu belirtiliyor.

    Avrupa Birliği Komisyonu ve Dış Eylemler Servisi, Brüksel’deki zirvenin hemen öncesinde ciddi bir siber saldırı tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

    Avrupa Birliği Komisyonu yetkilileri siber saldırının içeriği konusunda güvenlik gerekçeleriyle bilgi vermekten kaçındı. Yetkililer, sıklıkla siber saldırılara maruz kaldıklarını ancak bu seferkinin çok ciddi olduğunu belirtti.

    Saldırıya hedef olan servisteki bilgisayarların bağlı olduğu kurumsal ağ ve komisyon üyelerinin elektronik postaları dışarıdan erişime kapatıldı. Ayrıca, bütün personelden elektronik posta şifrelerini değiştirmesi de istendi.

    Siber saldırının özellikle Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’a bağlı Dış Eylemler Servisi bölümünü tehdit ettiği haberleri geliyor.

    Tehdidin Libya, nükleer enerji güvenliği, Avro bölgesinin ekonomik istikrarı gibi önemli gündem maddeleri bulunan Avrupa Birliği zirvesi öncesine denk gelmesine de dikkat çekiliyor.







    AB "Siber Saldırı" altında! Yorumları