TB canavarı sabit disk!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-22-2011 (20:00)   Son Mesaj: 03-22-2011 (20:00)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    03-22-2011

    TB canavarı sabit disk!

    TB canavarı sabit disk!
    TB canavarı sabit disk!



    TB canavarı sabit disk geliyor!

    Bu sabit disk ile tanışınca "bu kadar alanı nasıl doldururum" diye kara kara düşüneceksiniz...


    Sabit disk piyasasında uzun zamandır gözler SSD'lerin üzerine kilitlenmiş durumda. Özellikle yeni bilgisayar alacaklar başta olmak üzere, birçok bilgisayar kullanıcısı bu cihazların fiyatlarının düşmesini heyecanla bekliyor.Western Digital ise bütün bu beklentilerin arasında bambaşka bir ürünle çıkageldi. Hali hazırda olan My Book Studio II harici diskini geliştiren firma, yeni ürünü 6TB olarak kullanıcılara sunuyor. Fakat WD'in yaptığı asıl hareket, Mac kullanıcıları için. Çünkü cihaz HFS+ dosya sistemleri için de uyumlu. Yani Mac OS X'in Time Machine yedekleme sistemiyle uyumlu çalışabiliyor.

    Bu canavar sabit disk için Mac kullanıcılarının en azından OS X 10.5 Leopard işletim sistemine sahip olmaları gerekiyor. 10.4 modelleriyse ne yazık ki 2TB'tan yüksek diskleri görmüyor. Bu durum pek tabii Windows XP kullanıcıları için de geçerli. Cihazı Windows üzerinden kullanacak olanların en azından Vista ya da Windows 7 işletim sistemine ihtiyaçları var.

    Firewire 800 ve USB 2.0 gibi veri yollarını destekleyen cihaz, aynı zamanda eski Mac'ler için Firewire 400 portu da kullanabiliyor. Cihazın fiyatıysa Amerika için 550 dolar olarak açıklandı. Avrupa fiyatı içinse 400 sterlin gibi bir rakam söz konusu.







    TB canavarı sabit disk! Yorumları