Eşcinseller Apple'a kızgın   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 03-22-2011 (10:00)   Son Mesaj: 03-22-2011 (10:00)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    03-22-2011

    Eşcinseller Apple'a kızgın

    Eşcinseller Apple'a kızgın
    Eşcinseller Apple'a kızgın



    Gey ve lezbiyen aktivistler, iPhone ve İpad'in eşcinselliği 'iyileştimeye' yönelik uygulamaya destek vermesini eleştirdi.

    Anti-gey örgütü olarak bilinen Hristiyan Birliği ''Exodus International'' tarafından geliştirilen uygulamanın, kullanıcılara 'eşcinsellikten Hazreti İsa'nın gücüyle kurtulmayı' öğretebileceği bildirildi.Apple yetkilerinin eşcinselleri ‘doğru yola getirmeyi amaçlayan’ Exodus adlı uygulamayı ‘uygun’ olarak nitelendirmesi, insan hakları ve eşcinsel örgütlerini kızdırdı.

    15 Şubat'ta iTunes mağazalarında piyasaya sunulan uygulamaya Apple tarafından 4 yıldız verilmesi eşcinsellerin büyük tepkisine yol açtı.

    Lezbiyen örgütleri destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan TWO örgütü tarafından Change.org internet sitesinde başlatılan imza kampanyasında 76.000'in üzerinde destekçi olduğu bildirildi.

    ‘TruthWinsOut.com sitesi ise ‘Exodus nefret yayan ve dar görüşlü bir uygulama. Apple şirketini de kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Uygulamayı yaratan ve kendilerini homoseksüellikle savaşan en büyük dini kurum olarak nitelendiren ‘Exodus International’ yetkilileri “Amacımız Hazreti İsa’nın ruhuna bir hakaret olarak gördüğümüz homoseksüelliği yok etmek ve insanları doğru yola yönlendirebilmek” dedi. Uygulama en yakın dini organizasyonların nerelerde olduğunu belirtiyor, kullanıcıların’sapkınlığa’ yenilmemeleri için yapmaları gerekenleri sıralıyor ve özlü sözlere yer veriyor.







    Eşcinseller Apple'a kızgın Yorumları