Onu bile hack'lediler!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-22-2011 (00:00)   Son Mesaj: 03-22-2011 (00:00)    Cevap: 0    Gösterim: 711  

    03-22-2011

    Onu bile hack'lediler!

    Onu bile hack'lediler!
    Onu bile hack'lediler!



    Üst düzey güvenlik firması bile hack'lendi!

    Dünyanın en üst düzey güvenlik firması da hack'lenebiliyorsa vay halimize...


    Bir güvenlik firmasının hack'lenmesi, firma için her zaman utandırıcı olmuştur. Ancak endüstrinin üst düzey güvenlik standartlarının arkasında olan bir şirketin hack'lenmesi pek rastlanmayan, olağanüstü bir durum. 1982'de kurulan RSA, 2006'ya dek ortak anahtar şifreleme algoritmasını bağımsız olarak destekliyordu ve güvenlik hizmetleri sunuyordu. 2006'da 2.1 milyar dolar karşılığında EMC Corporation tarafından satın alınmıştı.

    RSA, hack'lendiğini kendi sayfasında şu sözlerle duyurdu: 'Güvenlik sistemlerimiz, son günlerde RSA'ya karşı yapılan inanılmaz derecede karmaşık bir siber saldırının devam ettiğini algıladı. Müşterilerimizi korumak için bir takım agresif önlemler aldık.'

    Saldırının, RSA'nın sistemlerinden bazı bilgilerin dışarı çıkmasıyla sonuçlandığını açıklayan şirket, bu bilginin iki faktör doğrulama uygulamasını zayıflatmakta ve daha etkili saldırılar geliştirmekte kullanılabileceğini söyledi.

    RSA, müşterilerinin kişisel bilgilerinin ve yazılımların güvenliğinin riskte olmadığını vurguluyor. Şirket, açıktan etkilenen müşterilerine yardım edeceğini ve güvenliklerini 'güçlendireceğini' de bildirdi.







    Onu bile hack'lediler! Yorumları